SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/004 | 8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

Intézmény logo

Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2023. máj. 3.


Admin

    Fenntarthatósági Témahét

    Elsőként a Föld Napja alkalmából rendezett kistérségi vetélkedő döntőjében mérhették össze tudásukat és ügyességüket a 8 általános iskolai / Ádánd, Balatonföldvár, Siófok/ és a 2 középiskolai csapat. Jó hangulatban, de színvonalas feladatokkal birkóztak meg a diákok. Általános iskolai csapatok közül a Siófoki Vak Bottyán Ált. Iskola 4¥- ÉR csapata, a középiskolások közül a Krúdy PLASZTIKBABÁK nevű csapata győzedelmeskedett. Vetélkedő főszervezője Krajcsi György tanár úr volt.

    Fenntarthatósági Témahét

    Elsőként a Föld Napja alkalmából rendezett kistérségi vetélkedő döntőjében mérhették össze tudásukat és ügyességüket a 8 általános iskolai / Ádánd, Balatonföldvár, Siófok/ és a 2 középiskolai csapat.  Jó hangulatban, de színvonalas feladatokkal birkóztak meg a diákok. Általános iskolai csapatok közül a Siófoki Vak Bottyán Ált. Iskola   4¥- ÉR csapata, a középiskolások közül a Krúdy PLASZTIKBABÁK nevű csapata győzedelmeskedett. Vetélkedő főszervezője Krajcsi György tanár úr volt.

     

    Iskolánk tanulói a Digitális Kultúra tanórán Szófelhőket készítettek a Fenntarthatósági Témahéttel kapcsolatban. Legötletesebb szófelhőből plakátok is készültek. A témahét kiemelt témái: ENERGIA, HULLADÉK, BIODIVERZITÁS, FENNTARTHATÓ ÉRTÉKEK, ezekhez kapcsolódó online tanórákon a diákok elméleti tudásukat tovább csiszolhatták.

     

    Fantasztikus előadást hallgattak meg 10.C és 9.D osztályok a DRV ZRT.  hidrogeológus szakemberétől a VÍZBÁZISVÉDELME A KLÍMAVÁLTOZÁS KORÁBAN c. témában. Megtudtuk mennyire sérülékenyek a vízbázisaink és mit tesz ennek csökkentésére a DRV ZRT.

     

    Fenntarthatósági Témahét zárónapján, április 28.-án délelőtt kk.12.G és 11BL osztályok a DRV Siófoki Szennyvíztisztító telepét látogatták meg. Betekintést nyertek a szennyvízből hogyan lesz olyan víz, ami visszakerülhet a természetes vizeinkbe.
    Villányi Ottó tanár úr felkérte a DRV ZRT.-t, külső partnerként támogassa a témahetünket!

     

    A Fenntarthatósági Témahetünk különlegessége április 28.-án pénteken ebédszünetben megrendezett HÚSMENTES KÓSTOLÓNAP volt. Ebben aktívan közreműködtek: Hám Dominika, Mihalik Angelika, Szakács Levente és Kurucz Máté- Leányvári Krisztina Tanárnő tanítványai, valamint Németh Mara, Vadász Rebeka, Aranyos Janka- Gazsóné Dorka Edina tanítványai.
    Tanulóink által készített plakátok felhívták a figyelmet arra, hogy a növekvő húsfogyasztás miatt fokozódó ipari hústermelés napjaink egyik legnagyobb problémája.
    Az ebédszünetben a zöldségekből készült ételkülönlegességekből csipegethettek az érdeklődők, így váltak a növényi eredetű élelmiszerek és ételek „barátjukká”.
    Ennek a nagyszabású eseménynek a híre eljutott sok emberhez a Somogy Tv, a Szakképzési Centrum Facebook oldala és a tanulóink saját facebook oldala segítségével.
    Reméljük egyre többen kapnak kedvet zöldséges ételek fogyasztására és változtatnak a vásárlói és étkezési szokásaikon! Bízunk abban, hogy a LEGYEN EGY HÚSMENTES NAP A HÉTEN!  üzenetnek lesz egyre nagyobb követőtábora.

    GALÉRIA

    Fenntarthatósági Témahét

    received_207513952032101.jpeg
    20230428_122523.jpg
    IMG_20230428_094535.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Szakmai próbavizsga

    Szakmai próbavizsga

    Szakmai próbavizsgától volt hangos az iskola tankonyhája és tanétterme.

    2024. ápr. 8.


    Admin

    SZJA felajánlás

    SZJA felajánlás

    Az idei évben is lehetőség van arra, hogy rendelkezzen jövedelemadója 1%-ról.

    2024. ápr. 4.


    Admin

    Kellemes húsvéti ünnepeket!

    Kellemes húsvéti ünnepeket!

    Kellemes húsvéti ünnepeket!

    2024. márc. 27.


    Admin


    Partnereink

    SZC logo

    Siófoki Szakképzési Centrum


    Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

    8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

    Telefon: +3684310029

    E-mail: krudy-siofok@liveedu.krudy-siofok.hu

    OM azonosító: 203050/004


    2024Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium