SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/004 | 8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

Intézmény logo

Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Teams
 • KRÉTA

Hírek

2023. máj. 17.


Admin

  Szakmai programok összefoglalója áprilisban

  Nem telt el programok nélkül az április iskolánkban: projektnapok során a vendéglátás-turizmus ágazatban tanuló 9-es szakképző és 10-es technikus osztályok csapatai megmérkőztek egymással, számot adtak arról a szakmai tudásról, amit eddig magukba szívtak.

  Szakmai programok összefoglalója áprilisban

  Szakmai programok összefoglalója áprilisban

  Nem telt el programok nélkül az április iskolánkban: projektnapok során a vendéglátás-turizmus ágazatban tanuló 9-es szakképző és 10-es technikus osztályok csapatai megmérkőztek egymással, számot adtak arról a szakmai tudásról, amit eddig magukba szívtak. A legjobbakból összeállított Krúdys csapat a tavaszi Krúdy-versenyen összemérte tudását 4 másik iskola diákjaival és a második helyet szerezte meg. Április folyamán az immár hagyományos Szakmakikötőben 6. és 7. osztályos diákoknak népszerűsítettük szakmáinkat, játékos feladatokkal, kóstolókkal vártuk az iskolánk iránt érdeklődőket.

  Projektnapok a Krúdyban

  A tavaszi szünetet megelőző napokon a vendéglátás-turizmus ágazat képzésében lévő, ágazati alapvizsga előtt álló osztályok: a 9/SZP, a 9/V, a 10/C és 10/D csapatai bemutatták, hogyan készültek fel szakoktatóikkal a hamarosan lezajló megmérettetésükre.

  Turizmusból egy balatoni borvidéket kellett PPT-előadásban bemutatni, majd egy feladatlapot megoldani, mely a Balaton attrakcióit foglalta magában.

  Főzéshez, sütéshez, felszolgáláshoz ugyanazokat az alapanyagokat használták fel, mint amit majd az alapvizsgán fognak, de meg kellett mutatni kreativitásukat, hogyan tudnak hozzátenni plusz értéket, hogyan tudnák versenykörnyezetben értékesíteni a szépen és ízletesen elkészített ételeket, italokat és süteményeket.

   A „vendégek” az iskola diákjaiból és tanáraiból álltak, de végül a szaktanárokból álló zsűri döntött arról, hogy melyik szakmában, melyik páros volt a legjobb, akik egy 8-fős csapatba összeállva fogják az iskolát képviselni a tavaszi KisKrúdy-versenyen, ahol megmérkőznek másik 4 iskola diákjaival.

  Tavaszi Krúdy-verseny

  4 év után került idén újra megrendezésre a kifejezetten kilencedikes diákoknak meghirdetett versenyünk, mely idén annyiban volt más, hogy az ágazati alapvizsga előtt álló 10.osztályos technikusok is a csapatok részét képezték. A verseny 5 iskola között zajlott, vendégeink voltak a kaposvári, zalaegerszegi, székesfehérvári és marcali iskolák tanulói, akik ugyanebben a képzésben vesznek részt, ezért volt a témánk: „Ágazati vizsga újra töltve”.

  Ez a cím azt sugallta, hogy a vizsga alapanyagait felhasználva izgalmasabb ételeket, tálalási módokat mutassunk be, valamint, hogy a szakmával éppen csak ismerkedő diákok bebizonyíthassák, mire képesek ilyen rövid tanulási idő után.

  A 8-fős csapatok cukrász, szakács, pincér és turisztika feladatokat oldottak meg, nagyon szép tálalásokat láthattunk, jó ízeket kóstolhattunk meg és érdekes bemutatókat láttunk a Balaton borrégió borvidékeiből.

  A versenyen az első helyen összesítve a Marcali iskola végzett, a Krúdys diákok a második helyet szerezték meg, harmadik a kaposvári iskola lett.

  Cukrász különdíjat a marcali és a siófoki csapatok kaptak a zsűri elnökasszonyától, aki maga is cukrász, felajánlását a kiemelkedő teljesítményt értékelve adta át.

  Úgy gondoljuk, hogy a jóhangulatú versenyen a diákok jól érezték magukat és sokat tanulhattak, tapasztalhattak, melyet hasznosítani tudnak a későbbiekben mind tanulmányaikban, mind a munkájukban egyaránt!

  Gratulálunk minden résztvevőnek és a felkészítő tanároknak egyaránt!

  Szakmakikötő 2023

  Immár harmadszor rendezte meg a Siófoki Szakképzési Centrum partnereivel, iskoláival karöltve a hatodikos, hetedikes általános iskolások számára szervezett szakmai bemutatót. Idén is két helyszín volt, a mi iskolánk a siófoki Hajóállomáson várta a diákokat. Szerencsére  kegyes volt hozzánk az időjárás, hiszen szabadtéren várhattuk a mintegy 400 diákot a környékbeli általános iskolákból.

  A megnyitó után a gyerekek minden szakmát megismerhettek, kérdezhettek a jelen lévő tanárainktól, diákjainktól, játékos feladatokat oldottak meg, kóstolhattak édeset, sósat, limonádét, hajókiránduláson vehettek részt a Szent Miklós hajón.

  Pénzügy, logisztika, kereskedelem, turisztika, pincér, cukrász és szakács szakmák szépségeit mutattuk be a gyerekeknek, akik még a nagy döntés előtt állnak: „Mi legyek, ha nagy leszek?”. Iskolánk partnerei : a CE Plaza Hotel, a Hotel Wellamarin és a Royal Sütöde Kft is segédkezet nyújtott abban, hogy a diákok választását megkönnyítsük és minél többen közülük iskolánkat válasszák jövőre és utána is.

   

   

  GALÉRIA

  Szakmai programok összefoglalója áprilisban

  340067649_1681446278981756_5214031756370313696_n.jpg
  339969996_602184851960082_4018284839066320467_n.jpg
  340205531_552103763720522_30650239779291802_n.jpg

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Európai Diáksport nap

  Európai Diáksport nap

  Iskolánk, a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum is Gimnázium 2018-ban csatlakozott első ízben az Európai Diáksport Nap rendezvénysorozatához.

  2023. okt. 3.


  Admin

  Duális partneri tájékoztató

  Duális partneri tájékoztató

  A jelenlegi duális képzésben részvevő gazdálkodó szervezetek képviselőinek tájékoztatót tartottunk szeptember utolsó hetében a szakképzés szakirányú oktatáshoz tartozó feladatairól.

  2023. okt. 2.


  Admin

  „Moonwalk – Sétáljunk el a Holdig!”

  „Moonwalk – Sétáljunk el a Holdig!”

  A Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium a 2023/24-es tanévben elindul a Holdra virtuális mozgásos tevékenység formájában.

  2023. szept. 28.


  Admin


  Partnereink

  • Balatoni Kör
  • Siófok Város
  • BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
  • FGSZ Zrt.
  • SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.
  • TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.
  • AEB Academy
  • Sió Friss Kft.
  • Coop Hungary Zrt.
  • DM
  • SKC
  • Halker Kft.
  SZC logo

  Siófoki Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

    8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

   • Telefon: +3684310029

    E-mail: krudy-siofok@liveedu.krudy-siofok.hu

    OM azonosító: 203050/004


   2023Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium