SZC logo

Siófoki Szakképzési Centrum

OM kód: 203050/004 | 8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

Intézmény logo

Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

HírekKözérdekű adatokTeamsKRÉTA

Hírek

2022. okt. 5.


Admin

    Sírkerti séta

    A múlt hétvégén kollégánk, Dóra Tibor tanár úr kulturális programot szervezett diákjainknak és pedagógusainknak. A budapesti Fiumei úti sírkertben tettünk…

    Sírkerti séta

    A múlt hétvégén kollégánk, Dóra Tibor tanár úr kulturális programot szervezett diákjainknak és pedagógusainknak. A budapesti Fiumei úti sírkertben tettünk egy sétát nemzeti nagyjaink (Kossuth Lajos, gróf Batthyány Lajos, Deák Ferenc, Klapka György, Görgei Artúr, Bethlen István…), irodalmunk nagyjai (Móricz Zsigmond, Ady Endre, Faludy György, Jókai Mór, Vörösmarty Mihály, Szerb Antal, Babits Mihály, Karinthy Frigyes, Radnóti Miklós, József Attila…) sírjaihoz. A séta során a tanár úr idegenvezetéssel egybekötött zene- és vershallgatást tartott, és a híres halottak életének kevésbé ismert részleteiről mesélt érdekességeket.

    Zeneszerzőink közül felkerestük Erkel Ferenc, Egressy Béni vagy Kacsóh Pongrác nyughelyét, ahogy néhány kortárs zenész (Illés Lajos, Kovács Apollónia) sírjánál is meghallgattunk egy tőlük származó zeneszámot.

    Megálltunk nem egységes megítélésű politikusaink (pl. Károlyi Mihály, Horn Gyula, Kádár János…) sírjainál is, ahogy a filmművészet (Gábor Zsazsa, Andy Vajna…) és a képzőművészetek (Munkácsy Mihály, Zala György, Csontváry Kosztka Tivadar…) nyughelyét is felkerestük.

    A napot egy kis vásárlásra fordított szabadidő zárta a közeli Aréna Mall bevásárlóközpontban.

    GALÉRIA

    Sírkerti séta

    fokep.jpg
    3433-kozepes.jpg
    3505-kozepes-rotated.jpg

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Művészeti pályázat a Krúdyban 2024

    Művészeti pályázat a Krúdyban 2024

    Lezajlott a III. KrúdyPEN és KrúdyART művészeti verseny iskolánkban, amelyen idén tavasszal is szép számmal vettek részt diákok pályamunkáikkal: versekkel, prózai írásokkal, festményekkel, rajzokkal.

    2024. jún. 21.


    Admin

    Sikeres felnőtt szakmai vizsgák

    Sikeres felnőtt szakmai vizsgák

    A Café Frei Kft. vezetősége és a cégcsoport résztvevő tagjai nevében is szeretnék köszönetet mondani a Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium dolgozóinak és diákjainak, akik fáradságos és lelkiismeretes munkájukkal segítették, illetve zökkenőmentessé tették a vizsgafolyamatokat.

    2024. jún. 20.


    Admin

    Baross Kupa

    Baross Kupa

    2024. június 07- én az időjárás miatt a Baross iskola betonos pályáján rendezték meg a hagyományos strandlabdarúgó tornát.

    2024. jún. 20.


    Admin


    Partnereink

    SZC logo

    Siófoki Szakképzési Centrum


    Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium

    8600 Siófok, Koch Róbert u. 8.

    Telefon: +3684310029

    E-mail: krudy-siofok@liveedu.krudy-siofok.hu

    OM azonosító: 203050/004


    2024Siófoki SZC Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium