56 zaszlo

Aktuális

Köszönetnyilvánítás!

Köszönjük, hogy adományával támogatta alapítványun...

Bővebben

"KRÚDY GYULA a Vendéglátásért…

Alapadatok Az alapító: Krúdy Gyula Szakközépiskola 8600 Sió...

Bővebben

  A diákönkormányzat által készített video "Krúdy a vendéglátásért" jegyében!  

 

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_10 cimlapkep_11 cimlapkep_12 cimlapkep_14 cimlapkep_16 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_23 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

Kereskedelmi Szakmai Versenyek

2017. március 16-án az Ágazati Szakmai Érettségi Tárgyak Versenyének iskolai fordulójára került sor.  A 12. A osztályból három tanuló vett részt Berta Csaba, Harmat Réka, Szőke Szabina. A verseny interneten keresztül zajlott és diákjaink közül a legjobb eredményt Berta Csaba érte el, az országos mezőnyben 60. lett.
Felkészítő tanárok: Varga Gabriella és Kercsmár Vilmos

Marketing Challenge Day Verseny

2017.március 24-én Veszprémben a Pannon Egyetem szervezésében került sor a marketing versenyre, ahol 20 csapat mérte össze a tudását.
Iskolánkat Berta Csaba, Czeglédi Berill, Harmat Réka és Szőke Szabina összeállítású csapat képviselte, akik nagyon szép eredményt értek el, hiszen a 2. helyezést szerezték meg a rangos mezőnyben.
Felkészítő tanár: Varga Gabriella

Szívből gratulálunk a jó szerepléshez tanulóinknak és a tanárainknak!

Visszaemlékezve hatalmas nagy felelősség, de egyben nagy megtiszteltetés, hogy 3 diáktársammal és két kísérőtanárral közösen mi képviselhettük idén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját és egyben Magyarországot a Szlovákiai Nyitrán immár 10. éve megrendezett Gasztrofesztiválon.
Iskolánkból 2017. március 21-én indultunk el, hogy összemérjük a többi iskola diákjaival a tudásunkat és ügyességünket. A verseny előtti nap estéjén, a megnyitóünnepségen minden iskola csapata felvonult, mely során a saját hazájukat, városukat és iskolájukat is bemutatták.  A prezentációhoz tartozott, hogy minden csapat a nemzeti konyhájukra jellemző ételeket, italokat, valamint egyéb gasztronómiai termékeket állított ki és kínálták is velük az ünnepségen megjelenteket. Sonkák, sajtok, kagylók, valamint borok, röviditalok és pálinkák sorát lehetett végigkóstolni, ezáltal kicsit megismerni az adott ország valamint térség kultúráját.
Szerda reggel, azaz március 22-én reggel 8 órakor kezdődött a verseny. Két kategóriában, szakács és pincér diákok küzdöttek egymással a legjobb helyezésért. Összesen hét csapat vett részt, melyből 2-2 szlovák és cseh, 1 francia, horvát és magyar iskola küldöttsége volt. A szakácsok 4 fogásos menüsort készítettek, mely állt: hideg előételből, levesből, főételből és egy desszertből. A pincéreknek egy díszasztalt kellett megteríteni egy ünnepi alkalomra, valamint a szakácsok által elkészített menüsort élőben szolgálták fel a meghívott vendégek számára.  A szakács tanulók a munkájukat a vendégek előtt fejezték be.

Iskolánk szakácsdiákjai által elkészített menüsor:
Lazac tatár kapros uborkahabbal, leveles tésztával
Tárkonyos nyúlragu leves zöldfűszeres batyuval
Bárányborda roston baconos zöldségrőzsével, arab rizzsel, borsmártással és Cabernet-es
pecsenyelével
Pisztácia köntösbe burkolt túrógombóc narancsos avokádó hullámon,
fehér csokoládé felhővel.

Pincér tanulóink ezt a menüsort borokkal és italokkal kiegészítve szervírozták a 4 fős asztaltársaságnak.
A zsűrit mindkét kategóriában 3-3 fő alkotta, akik szigorú tekintettel, kritikusan figyeltek minden versenyzőt. Mind a szakácsokat, mind a pincéreket a verseny közben kérdezgették, ezáltal is tesztelve a tudásukat.
Az eredményhirdetésre az esti gálavacsorán került sor, ahol átadták a díjakat a csapatoknak. Iskolánk diákjai pincér és szakács kategóriában bronz helyezést értek el.
A nyitrai iskola szervezésében csütörtökön a résztvevő csapatok egy kiránduláson vehettek részt, ahol az úti cél Selmecbánya és annak környéke volt. Az egykori bányalátogatás után megtekintettük és bejártuk a Szentantali Koháry-Coburg kastélyt. A dombtetőn álló barokk kastély teljes épségben vészelte át az évszázadok viharait. Gazdagon díszített termeiben csodálatos kiállítást láthattunk. A kastélylátogatás után szabadprogram keretében megismerkedhettünk Selmecbánya városával.
Péntek reggeli indulással intézményünk diákjai és tanárai hazatértek, magukkal hozva rengeteg tapasztalatot és élményt.

Iskolánk csapatát alkotta:
Szakácsok: Horváth Szilvia és Illés Ervin Felkészítő tanár: Soósné Bolla Zsuzsanna
Pincérek: Nagy Henriett és Kecskés Dominik Felkészítő tanár: Berta László

Képek a fotóalbumban!

A Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár által szervezett történelem versenyen vettünk részt 2017. március 28-án, amelyre az 1956-os forradalom 60.évfordulója alkalmából került sor. Az eseményen a siófoki középiskolákat 4 csapat képviselte.
A vetélkedőn főként gyakorlatias jellegű feladatok voltak, pl. szövegalkotás, versírás, valamint képekről helyszíneket (Széna tér, Magyar Rádió) és személyeket (Nagy Imre, Maléter Pál) kellett felismerni.
A rendezvényen nagyon jól éreztük magunkat, igaz, hogy a Siófokhoz kapcsolódó események eleinte komoly fejtörést okoztak, de kis szerencsével, meg tudtuk oldani a feladatokat.
Az eredményhirdetésen kiderült, hogy felkészítő tanáraink nagyon jó munkát végeztek, mert 40 ponttal mi nyertük meg a vetélkedőt, szoros versenyben 3 ponttal előztük meg a második helyezett csapatot.

A krúdys csapat tagjai: Berta Csaba 12.AD, Szőke Szabina 12.AD, Sándor Pál 12.C

Felkészítő  tanárok: Csabainé Molnár Erika, Kaczor Balázs

2017. március 23-án iskolánkat képviseltük egy jó hangulatú, színvonalasan megrendezett csomagolóversenyen. A helyszín a Tatabányai SZC Kereskedelmi, Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája volt, mely ötévente rendez eladó és kereskedő tanulóknak pénztárosi és csomagolási versenyt. Intézményünkből Kerekes Ivett Adrienn 10.K osztályos és Pajtás Barbara 9.K osztályos tanulókkal vettünk részt Morvay Nóra tanárnő kíséretével.
Feladatunk közé tartozott ajándékkosár készítése, üveg–desszert-amorf tárgy csomagolása.
A vetélkedés során az esztétikusságot, a tanult csomagolási módok szakszerű alkalmazását, a színharmóniát, kreativitást értékelték. A termékeket, csomagoló-, díszítő- és kiegészítő anyagokat a csomagoláshoz szükséges eszközöket a vendéglátók biztosították. A versenyen hat csapat indult és a háromtagú szakmai zsűri az első három csapatot díjazta. Jól szerepeltünk, dicséretet kaptunk és a megszerzett szakmai tapasztalatokat az elkövetkezendőkben szeretnénk felhasználni tanulmányainkban is.
Kerekes Ivett Adrienn
Pajtás Barbara

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aulájában a március 15-ei eseményekre emlékezve színvonalas ünnepi műsort adott elő az iskola 10. C osztálya.
Ezen a napon a magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Melegséggel tölt el a gondolat bennünket, hogy olyan nemzethez tartozunk, amely a megfelelő pillanatban mertek lépni egy eszme, a szabadság érdekében. 169 évvel ezelőtt ezen a napon ismét megmutatkozott nemzetünk élni akarása és szabadságvágya. Elődeink évszázadokra szóló példát adtak nekünk hitből, szeretetből, bátorságból és hazafiságból. A műsor központi motívuma a szabadság, ennek szellemében mutatták be a szereplők az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetét, főbb eseményeit. Az 1848-as ifjúság  példája megmutatta, hogy magyarnak lenni annyit jelent, szabadnak lenni. E nap a holnap és a remény ünnepe, legyünk bátrak és hűek 1848 örökségéhez.

nemzeti dal kep  IMG 2082


A verses-zenés összeállítást színesítette a néptánc is: Csuti Péter, Gere Bálint és Nagy Norbert magyar verbunkot mutatott be.


A háttérben korabeli fényképek jelentek meg kivetítve, s a műsort a Milleniumi óda zenéjére szerkesztett felemelő hangulatú video összeállítás zárta.
A műsort a 10.C osztályfőnöke Giayné Zrínyi Gabriella szerkesztette és rendezte.

 

 

Iskolánk tanulója, Horváth-May Angéla (12.B osztályos tanuló) 2017. február 23-25-ig részt vett Gyulán az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén, ahol kategóriájában 4. helyezést ért el.

Gratulálunk neki!

Felkészítő tanára: Szilágyiné Bosnyák Erika

DSC 0628

 

2017. február 17-én a 9. szakközépiskolás cukrász tanulóink ellátogattak a Házasság Hete és az Esküvői Torta Kiállítás alkalmából a Dinasztia Cukrászdába.  Az élményeikről egy rövid beszámolót és képeket készítettek.
 A Cukrászda a városközpontban található, az üzlet családi vállalkozás formájában működik, viszonylag kicsi, viszont magas színvonalú édességekkel várja a vendégeit.  Sokfajta tortát csodálhattunk meg, a hagyományostól a modernig.  A torták mellett egyéb süteményeket, különlegességeket is láthattunk, például teáskanna alakú tortacsodát.  Reméljük, hogy egyszer mi is tudunk ilyen tortákat készíteni.
Ha lehetőségünk lesz, szeretnénk még egyszer visszatérni a Cukrászdába és megcsodálni, megkóstolni az itt készített fagylaltkülönlegességeket is.

1/9.SZ osztály cukrász tanulói

A legújabb trendek alapján készített menyasszonyi tortákat, dísztortákat tudtuk megtekinteni. A cukorrózsák kidolgozása annyira profi volt, mintha igaziak lettek volna. Sokféle technikát alkalmaztak a cukrászok, amelyek a remekművek összképét segítették elő. Volt egy különleges torta - a közepe üres volt és cukorkával volt megtöltve - amely sokunk tetszését elnyerte. Valamennyi kiállított darab szép és gyönyörű volt és jó ötleteket láttunk a díszítéshez a későbbi munkáinkhoz.

1/9.V osztály cukrász tanulói

„Ízek, fűszerek, főzési fogások határon innen és túl” mottóval került megrendezésre ötödik alaklommal a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az országos vendéglátós verseny.  Szakács-, cukrász- és pincértanulók versengtek, akiknek a teljesítményét elismert szakemberek zsűrizték. Idén két helyszínen folytak a programok: az alcsúti Sport Hotelben, ahol az erdélyi gasztronómia jegyében a marosvásárhelyi Petry család hentes dinasztia mutatkozott be saját termékeivel. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója az erdélyi magyar nyelvű szakképzésről beszélt, majd ezt követően egy erdélyi alapítvány küldetéséről hallhattunk érdekességeket – a gasztronómia s a hozzá kapcsolódó szakmák tükrében. A Felcsút szívében fekvő iskolában ezalatt sütöttek-főztek a kilenc iskolából érkezett diákok, szintén a tradíció és a modernség jegyében. A rangos szakmai zsűri garantálta a verseny színvonalát, amely évről-évre magasabb, gasztronómiai berkekben is egyre inkább számon tartják. Ványi László és Vomberg Frigyes mesterszakácsok bírálták el az étkeket – utóbbi szakember a Bocuse d'Or-on sikert aratott Széll Tamásék felkészítője volt.
Az iskolánkat Illés Ervin 12.SZ osztályos tanuló képviselte szakács kategóriában. Felkészítő tanára: Soósné Bolla Zsuzsanna. Az asztalra került burgonyaleves húsgombóccal valamint sertésszelet székelymódra paprikamártással, baconos puliszkával. Az alapanyagok újragondolva, modern formában lettek elkészítve. Az általa elkészített fogással az előkelő mezőnyben a 2. helyezést érte el. A cukrászoknak az 1590-től dokumentáltan ismert pozsonyi kiflit adták versenyfeladatul. Bóka Eszter a rangos mezőnyben a dobogó 2. helyét szerezte meg. Felkészítő tanára: Horváth József. A pincér kategóriában Kecskés Dominik 11.P osztályos diák az V. helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanára: Berta László

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak az elért szép eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk ez elkövetkezendőkre!

 

Képek a fotóalbumban!

Iskolánkban 2017. február 9-én „Házhoz megy az egyetem” című program keretében előadásokat hallhattak a 10-11-12. osztályos turisztika szakos szakgimnáziumi tanulóink a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz oktatóitól. Berkesné Rodek Nóra egyetemi oktató a szállodák világában kialakuló új trendekről, Dr.Tóth-Kaszás Nikoletta tanársegéd pedig a hazai turizmus statisztikai adatairól, valamint marketing témakörből a márkázásról tartott érdekes előadást. A diákok egy részének visszajelzése alapján nagyon hasznos volt a közelgő érettségi előtt egy átfogó ismétlés, a többiek elmondása szerint pedig sok új ismeretet kaptak, amit a későbbiek folyamán tudnak felhasználni. Köszönjük a lehetőséget!

2017. januárjában meghívást kaptunk a Nők a Balatonért Egyesület Balatonszárszói Csoportja és a Balatonszárszói József Attila Művelődési Ház által 2017. január 27-én 17 órára szervezett előadására, melyen bemutatkozott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviseletében Szári Zsolt vezérigazgató.
Az előadás sikeresebbé, színesebbé tétele érdekében az egyesület halból készült ételeket akart kóstoltatni, népszerűsíteni, melyhez iskolánk segítségét, támogatását kérték.  Céljuk volt a hal, mint alapanyag tudatos, változatos felhasználása, illetve a gasztronómia új irányzatainak megismertetése, a halfogyasztás népszerűsítése.
Örömünkre szolgált, hogy Keresztes Tibor mesterszakács-oktatónk irányításával diákjaink 5-féle halból különböző falatokat készítettek, valamint diákjaink, Hegedűs Viktória és Rofrics Kolos a helyszínen ismertették a készítés módját, hogy a hallgatóság új ötletekkel, kreativitással gazdagodhasson.

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 2 Összes látogató: 9247

Kubik-Rubik Joomla! Extensions