ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

 FIGYELEM!
 A Föld Napja vetélkedő 1. forduló kérdései
elérhetők a letöltések menü alatt!
Beküldési határidő: 2019. 01. 11.
cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

Megújult tanétteremben gyakorolhatják a szakmai fogásokat a siófoki Krúdy diákjai. A Siófoki Szakképzési Centrum közel 40 millió forintot költött a Szindbád tanétteremre, hogy az még magasabb szinten szolgálhassa a középiskolában zajló gasztronómiai képzést.

Új berendezés, letisztult mai enteriőr várja mostantól a Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjait a gyakorlati órákon. A fiataloknak annyira tetszik a környezet, hogy akadt, aki csak úgy, büszkeségből bevitte a barátait, hogy megmutassa nekik, hova járnak mostantól gyakorlati órákra. Abban nemcsak az iskola vezetése, de az étterem avatóján megjelent siófoki vendéglátósok is biztosak, hogy a korszerű környezet mindig inspiráló a diákok számára, ezért is fontos, hogy az iskola házi vendéglője jelentős ráncfelvarráson esett át. – A szakképzésnek is folyamatosan meg kell újulnia, ennek bizonyítéka ez a tanétterem is. Ha ilyen fejlesztésekkel vissza tudjuk adni a szakma presztízsét, azzal az iskolánkat nemcsak szebbé, de a pályaválasztók számára vonzóbbá is tudjuk tenni – mondta Tóth Krisztina, az intézmény igazgatója.

– A Krúdy központi szerepet játszik az ország gasztronómiai oktatásában, az itt zajló képzést szeretnénk még magasabb szintre emelni – ezt már a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja emelte ki a Szindbád étterem keddi átadó ünnepségén. Szamosi Lóránt arról is beszélt: azon dolgoznak, hogy az étteremhez tartozó tankonyhát is fel tudják újítani, és olyan modern konyhai berendezésekkel ellátni, ami lehetővé teszi, hogy a helyszín a jövőben csúcsgasztronómiai, egyfajta elit szakácsképzés helyszíne lehessen. – Csapody Balázs, a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke inspirál bennünket gyakorta arra, hogy csináljunk valami kiemelkedőt – magyarázta Szamosi Lóránt. Hozzátette: távlati céljuk, hogy a Krúdy vidéki képzőhelyként vezető szerepet tölthessen be a hazai gasztronómia megújulásában azzal, hogy a képzést a lehető legmagasabb szintre emeli.

Az átadón Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Krúdy iskola folyamatos fejlődésének egyik záloga, hogy tudják, hova szeretnének eljutni. A képviselő szerint a hazai gazdaság pozitív trendjeit a szakképzésnek is követnie kell, ebben pedig az intézmény kifejezetten jó példaként szolgál.

SONLINE

KaposTV riport az eseményről:

 

 

 

 

Iskolánkl is csatlakozott a Pénz7 elnevezésű pénzügyi témahéthaz. Diákjaink idén a program keretében "okosan a befektetésekről" címmel hallgattak előadásokat és bővítették ismereteiket.
Ezt követően interaktív pénzügyi kvíz segítségével mérték össze tudásukat.

Zuborné Kovács Henriett

 

 

 

 

 

 

2019. február 15-én rendezték meg Budapesten a World Skills és a Euro Skills szakács verseny elődöntőjét a Gundel Károly Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Szakképző Iskolában. A megmérettetésre 12 fő diák vállalkozott, iskolánkat Márta Richárd képviselte. A verseny módot adott a szakmai képzésben ambiciózus tanulóknak a fejlődésre a szakma mélyebb megismerésére. A feladatok sokoldalúan vizsgálták a tanulók felkészültségét, tudását. A versenyzők az első másfél órában az angol nyelvtudásukat bizonyíthatták, majd a megfelelő alapanyagok kiválasztása után elkezdhették a háromfogásos ételsoruk megalkotását. Az ételsor elemeit előre meghatározták és hozzárendelték a felhasználható alapanyagokat is. A fiataloknak négy óra állt rendelkezésre, hogy elkészítsék ételeiket, vegán meleg előételt, halas főételt valamint a tányérdesszertet. A 6 fős szakmai zsűri értékelése során a zsűri kiemelte a résztvevők felkészültségét, igényességét, kreativitásukat, és az új trendek ismeretét és alkalmazását.
Legnagyobb sajnálatunkra sajnos nem sikerült bekerülni a négy tovább jutó diák közé, de szakmai tapasztalatokkal gazdagodva fogunk neki a jövő World Skills-es és a Euro Skills-es szakács tanulóinak edzéséhez. A szakács versenyzőnket Soósné Bolla Zsuzsanna, vendéglátó szakoktató készítette fel.

 

 

 

2019. február 21-én Kaposváron rendezték meg a Kazinczy Ferencről elnevezett „Szép Magyar Beszéd” szépkiejtési verseny megyei döntőjét. Iskolánkat Friesz Fruzsina 11. BC osztályos tanuló képviselte.
A megmérettetésen 10 tanuló vett részt, akik a megye különböző szakgimnáziumaiból érkeztek. Fruzsina a kétfordulós versenyen nagyszerű teljesítményével az első helyet szerezte meg, így az országos döntőbe jutott, amelyet Győrben tartanak áprilisban.
Gratulálunk neki, eredményes felkészülést és szereplést kívánunk a győri országos versenyen!

 

 

 

2019. február 14 - én Karcagon rendezték az asztalitenisz országos diákolimpia döntőjét. Iskolánkat Sipőcz Kamilla képviselte, aki az első két mérkőzését megnyerte, majd a döntőbe jutásért a tavalyi győztest kapta ellenfeléül, így hatalmas küzdelemben sajnos vereséget szenvedett. Kamilla nagyon jó formában játszott végig a verseny döntőjében de fortuna nem állt mellé a sorsolásnál. Gratulálunk az elért eredményéhez!

Felkészítő és kísérő tanár: Szajcz Miklós

 

 

 

A BGE Zalaegerszegi Gazdálkodási Kara 2019. január 23-án - immár 9. alkalommal - rendezte meg a „Siker Kulcsa” elnevezésű Országos Középiskolai Csapatversenyét, melyen 9 középiskola 18 csapata vett részt. Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye gimnáziumainak és szakgimnáziumainak csapatai mérették meg magukat, tették próbára tudásukat logikai, pénzügyi, informatikai és fenntarthatósági témájú feladatok megoldásával.
A 3 fős csapatok kreativitásukat, logikus gondolkodásukat, szervezőkészségüket is bizonyították az oktatók, vállalati szakemberek és duális hallgatókból álló szakmai zsűri előtt. Iskolánk tanulói kiválón szerepeltek a túlnyomórészt közgazdasági képzésben részesülő versenytársaik között. Ennek fényében különösen értékes a 11. AD diákjai, azaz Berta Balázs, Nagy Benjámin, Sirkinti Ádám által képviselt STB Company –csapat 5. helye, továbbá a 12. AB tanulóinak, azaz Horváth Szabolcs, Rácz Gergely, Talabér Viktória DBT elnevezésű triójának 10. helyezése, akik még a Legjobb eredményű 12. évfolyamos csapat különdíját is kiérdemelték teljesítményükkel.

Morvay Nóra és Szabóné Dudás Gabriella

 

 

 

2019. január 18-án, Budapesten került sor a BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara által meghirdetett BeKVIKER országos verseny döntőjére. A korábban jelentkezett 119 csapat közül 10 döntős mérhette össze erejét, köztük iskolánk csapata is. A versenyzőknek két, előre megadott témájú prezentációt kellett bemutatniuk,az egyikben  arra kerestek választ, hogy a fogyasztói szokások hogyan változnak 2030-ra, és ehhez a Metro miként tudna alkalmazkodni, illetve hogy miként lehetne a belföldi turizmust népszerűsíteni a korosztályukban. A Krúdy csapata – azaz Rácz Gergely 12. AB, Nagy Benjámin és Torma Vanessza 11.AD osztályos tanulók – a döntőben az előkelő 3. helyezést érték el és egy 1 évre szóló Ecosim üzleti szimulációs szoftvert nyert az iskolánknak.

Szabóné Dudás Gabriella

 

 

 

 

Iskolánkban még a téli szünet előtt tanórai keretek között több osztály is lehetőséget kapott, hogy találkozzon a volt ausztrál nagykövet úrral, dr. Gruber Attilával. Egy két órás előadás során volt alkalmunk megismerkedni Ausztráliával és a földrész rejtelmeivel. Sok izgalmas dolgot tudhattunk meg és mindenki számára nagyon izgalmas volt a sok kép és a rengeteg történet, amit az egykori nagykövet úr tárt elénk.
Nagy élmény volt egy ilyen emberrel találkozni és azt hiszem mindenki számára maradandó élmény volt.

 

 

 

A régiós elődöntő iskolánk tanéttermében és tankonyhájában került lebonyolításra 2019. január 09-én. Az elődöntőn rajtunk kívül a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakgimnáziuma Szakközépiskolája és Szakiskolája, valamint a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája vett részt.
Csapatunk tagjai voltak: Gelencsér Janka, Gödri Anna, Varga Gábor, Botos Bence és Lipics Martina.
A felkészítő tanárok: Soósné Bolla Zsuzsanna, Berta László és Horváth József.
A szoros eredményt hozó versenyben a Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája jutott tovább az országos döntőbe.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

 

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 126 Összes látogató: 56581

Kubik-Rubik Joomla! Extensions