ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

A Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája aulájában a március 15-ei eseményekre emlékezve színvonalas ünnepi műsort adott elő az iskola 10. C osztálya.
Ezen a napon a magyar szabadságharc kezdetét ünnepeljük. Március 15-e jelképpé vált, nemzetünk szabadságszeretetét, szabadság utáni vágyát fejezi ki. Melegséggel tölt el a gondolat bennünket, hogy olyan nemzethez tartozunk, amely a megfelelő pillanatban mertek lépni egy eszme, a szabadság érdekében. 169 évvel ezelőtt ezen a napon ismét megmutatkozott nemzetünk élni akarása és szabadságvágya. Elődeink évszázadokra szóló példát adtak nekünk hitből, szeretetből, bátorságból és hazafiságból. A műsor központi motívuma a szabadság, ennek szellemében mutatták be a szereplők az 1848/49-es forradalom és szabadságharc történetét, főbb eseményeit. Az 1848-as ifjúság  példája megmutatta, hogy magyarnak lenni annyit jelent, szabadnak lenni. E nap a holnap és a remény ünnepe, legyünk bátrak és hűek 1848 örökségéhez.

nemzeti dal kep  IMG 2082


A verses-zenés összeállítást színesítette a néptánc is: Csuti Péter, Gere Bálint és Nagy Norbert magyar verbunkot mutatott be.


A háttérben korabeli fényképek jelentek meg kivetítve, s a műsort a Milleniumi óda zenéjére szerkesztett felemelő hangulatú video összeállítás zárta.
A műsort a 10.C osztályfőnöke Giayné Zrínyi Gabriella szerkesztette és rendezte.

 

 

Iskolánk tanulója, Horváth-May Angéla (12.B osztályos tanuló) 2017. február 23-25-ig részt vett Gyulán az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjén, ahol kategóriájában 4. helyezést ért el.

Gratulálunk neki!

Felkészítő tanára: Szilágyiné Bosnyák Erika

DSC 0628

 

2017. február 17-én a 9. szakközépiskolás cukrász tanulóink ellátogattak a Házasság Hete és az Esküvői Torta Kiállítás alkalmából a Dinasztia Cukrászdába.  Az élményeikről egy rövid beszámolót és képeket készítettek.
 A Cukrászda a városközpontban található, az üzlet családi vállalkozás formájában működik, viszonylag kicsi, viszont magas színvonalú édességekkel várja a vendégeit.  Sokfajta tortát csodálhattunk meg, a hagyományostól a modernig.  A torták mellett egyéb süteményeket, különlegességeket is láthattunk, például teáskanna alakú tortacsodát.  Reméljük, hogy egyszer mi is tudunk ilyen tortákat készíteni.
Ha lehetőségünk lesz, szeretnénk még egyszer visszatérni a Cukrászdába és megcsodálni, megkóstolni az itt készített fagylaltkülönlegességeket is.

1/9.SZ osztály cukrász tanulói

A legújabb trendek alapján készített menyasszonyi tortákat, dísztortákat tudtuk megtekinteni. A cukorrózsák kidolgozása annyira profi volt, mintha igaziak lettek volna. Sokféle technikát alkalmaztak a cukrászok, amelyek a remekművek összképét segítették elő. Volt egy különleges torta - a közepe üres volt és cukorkával volt megtöltve - amely sokunk tetszését elnyerte. Valamennyi kiállított darab szép és gyönyörű volt és jó ötleteket láttunk a díszítéshez a későbbi munkáinkhoz.

1/9.V osztály cukrász tanulói

„Ízek, fűszerek, főzési fogások határon innen és túl” mottóval került megrendezésre ötödik alaklommal a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az országos vendéglátós verseny.  Szakács-, cukrász- és pincértanulók versengtek, akiknek a teljesítményét elismert szakemberek zsűrizték. Idén két helyszínen folytak a programok: az alcsúti Sport Hotelben, ahol az erdélyi gasztronómia jegyében a marosvásárhelyi Petry család hentes dinasztia mutatkozott be saját termékeivel. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója az erdélyi magyar nyelvű szakképzésről beszélt, majd ezt követően egy erdélyi alapítvány küldetéséről hallhattunk érdekességeket – a gasztronómia s a hozzá kapcsolódó szakmák tükrében. A Felcsút szívében fekvő iskolában ezalatt sütöttek-főztek a kilenc iskolából érkezett diákok, szintén a tradíció és a modernség jegyében. A rangos szakmai zsűri garantálta a verseny színvonalát, amely évről-évre magasabb, gasztronómiai berkekben is egyre inkább számon tartják. Ványi László és Vomberg Frigyes mesterszakácsok bírálták el az étkeket – utóbbi szakember a Bocuse d'Or-on sikert aratott Széll Tamásék felkészítője volt.
Az iskolánkat Illés Ervin 12.SZ osztályos tanuló képviselte szakács kategóriában. Felkészítő tanára: Soósné Bolla Zsuzsanna. Az asztalra került burgonyaleves húsgombóccal valamint sertésszelet székelymódra paprikamártással, baconos puliszkával. Az alapanyagok újragondolva, modern formában lettek elkészítve. Az általa elkészített fogással az előkelő mezőnyben a 2. helyezést érte el. A cukrászoknak az 1590-től dokumentáltan ismert pozsonyi kiflit adták versenyfeladatul. Bóka Eszter a rangos mezőnyben a dobogó 2. helyét szerezte meg. Felkészítő tanára: Horváth József. A pincér kategóriában Kecskés Dominik 11.P osztályos diák az V. helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanára: Berta László

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak az elért szép eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk ez elkövetkezendőkre!

 

Képek a fotóalbumban!

Iskolánkban 2017. február 9-én „Házhoz megy az egyetem” című program keretében előadásokat hallhattak a 10-11-12. osztályos turisztika szakos szakgimnáziumi tanulóink a Pannon Egyetem Nagykanizsai Kampusz oktatóitól. Berkesné Rodek Nóra egyetemi oktató a szállodák világában kialakuló új trendekről, Dr.Tóth-Kaszás Nikoletta tanársegéd pedig a hazai turizmus statisztikai adatairól, valamint marketing témakörből a márkázásról tartott érdekes előadást. A diákok egy részének visszajelzése alapján nagyon hasznos volt a közelgő érettségi előtt egy átfogó ismétlés, a többiek elmondása szerint pedig sok új ismeretet kaptak, amit a későbbiek folyamán tudnak felhasználni. Köszönjük a lehetőséget!

2017. januárjában meghívást kaptunk a Nők a Balatonért Egyesület Balatonszárszói Csoportja és a Balatonszárszói József Attila Művelődési Ház által 2017. január 27-én 17 órára szervezett előadására, melyen bemutatkozott a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. képviseletében Szári Zsolt vezérigazgató.
Az előadás sikeresebbé, színesebbé tétele érdekében az egyesület halból készült ételeket akart kóstoltatni, népszerűsíteni, melyhez iskolánk segítségét, támogatását kérték.  Céljuk volt a hal, mint alapanyag tudatos, változatos felhasználása, illetve a gasztronómia új irányzatainak megismertetése, a halfogyasztás népszerűsítése.
Örömünkre szolgált, hogy Keresztes Tibor mesterszakács-oktatónk irányításával diákjaink 5-féle halból különböző falatokat készítettek, valamint diákjaink, Hegedűs Viktória és Rofrics Kolos a helyszínen ismertették a készítés módját, hogy a hallgatóság új ötletekkel, kreativitással gazdagodhasson.

2017. február elejétől a budapesti és vidéki szakképzési centrumokban ismét lehetőség nyílik arra, hogy INGYENES nyelvi, informatikai és vállalatvezetési képzésen vegyenek részt az érdeklődők.
Általános tudnivalók az 1 éves esti képzésről:
Óraszámok: 504 óra, melyből kb. 60% (310 óra) idegen nyelv (angol vagy német), 30% informatikai ismeretek, 10% vállalatirányítási ismeretek.
Az 1 éves képzés neve és nyelvi szintje:
1) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01) – kezdőről alapfokú nyelvvizsgáig.
2) Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01) – alapfokú szintről középfokú nyelvvizsgáig.
Jelentkezési feltételek:
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. (OKJ 35 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: alapfokú iskolai végzettség és bármilyen szakképesítés/szakmai
Kis- és középvállalkozások ügyvezetője II. (OKJ 55 345 01)
(1 éves, esti felnőttoktatás)
bemenet: érettségi vagy szakközépiskolai érettségi végzettség és bármilyen szakmai végzettség (ide értve a régi szakközépiskolákban az érettségi bizonyítvánnyal tanúsított szakmai végzettséget is), és B1 szintű nyelvtudás az oktatott nyelvből.
A képzés megkezdése előtt a képzésre jelentkező szintfelmérő teszten vesz részt.
Bármely felsőoktatásban szerzett végzettség elfogadható a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője képzések szakmai előképzettségeként.
Bővebb felvilágosítás és jelentkezés az ország bármelyik szakképzési centrumában.
http://www.kormany.hu/…/januar-20-ig-lehet-jelentkezni-kere…”

Iskolánk vendéglátós csapata az Adventi vásárban, december 17-én és 18-án kitelepült a város Fő terére, hogy a Halfesztiválon megismert „Halacsintával”, valamint egy streetfood újítással népszerűsítse a halfogyasztást és a téli ünnep egyik jellegzetes alapanyagát szolgáló káposztát. Nagy Róbert chéf ezúttal egy új karácsonyi fogással, a „Káposztáskával” készült, melynek tölteléke a karácsonyi töltött káposztához hasonló káposzta és halpástétom. A Siófoki SZC főigazgatója, Szamosi Lóránt a chéffel és Cser Lajos gyakorlati oktatásvezetővel valamint a krúdys diákokkal közösen árulta a halas finomságokat és a vásár hangulatához illő forralt bort. A streetfood ínyencségek megvásárlói a Krúdy Alapítványt támogatták.

 Iskolánk ezévi kezdeményezése, hogy megújult formában jelenjen meg a TESCO áruházban megforduló vásárlók előtt. Díszcsomagoló asztallal települtünk ki. Iskolánk diákjai és az őket segítő szaktanárok az ünnepre vásárolt ajándékok becsomagolását vállalták, némi adomány fejében. A felajánlásokat a "Krúdy Gyula a Vendéglátásért" alapítvány javára fordítjuk, amelyből a tehetséges diákokat jutalmazzuk, segítjük tanulmányaikat.

 Ezúton is köszönünk minden felajánlást!

szalag2

Iskolánk 2016. december 9-én 16:00 órakor a Kálmán Imre Kulturális Központban tartotta hagyományos szalagavató ünnepélyét. Ebben az évben hét végzős osztály diákjai öltöztek ünneplőbe ebből az alkalomból. A program a tanulók színpadra vonulásával kezdődött, majd ezt követte a szalagtűzés ceremóniája. Tóth Krisztina igazgató asszony és Megyeri Rebeka 12. B osztályos tanuló ünnepi beszéde után a végzősök táncait láthatták a megjelentek. A bemutatót a 12.AD osztály klasszikus bécsi keringője nyitotta meg, ezt követte a 11. V fergeteges csacsacsája. A 11. KP és  12. B diákjai újra bécsi keringőt táncoltak, két különböző koreográfiával. A műsort a 12. C osztály újszerű keringő és swing egyvelege zárta. Maradandó emléket adó, szép ünnepség volt. Gratulálunk a szervezőknek és a közreműködőknek!

szalagavato fokep

További képek a galériában!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 154 Összes látogató: 43791

Kubik-Rubik Joomla! Extensions