ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

Iskolánk rendkívüli felvételi eljárást hirdet az alábbi szakokra:

Szakgimnázium
Ügyvitel
Közlekedés, szállítmányozás és logisztika
Turisztika
Kereskedelem
Közgazdaság
Vendéglátóipar

Szakközépiskola
Eladó
Pincér

Érdeklődni az elérhetőségeinken lehet!

 

 

 

„Minden nap megszűnik valami, amiért az ember szomorkodik,
de mindig születik valami új, amiért érdemes élni és küzdeni.”
                                                                     /Hérakleitosz/


Minden iskola életében az egyik legszebb és legjelentősebb ünnep a végzős diákok búcsúja. Az utolsó csengő szólalt meg a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája idén végzős diákjainak, a 11.K, 11.P, 11.SZ, 11.V, 12.AB, a 12.C, a 12.D és a 4./13.G osztály tanulóinak május 4-én, tíz órakor.
A középiskolai tanulmányok lezárásának ünnepi eseménye a ballagás, amelyre az iskola egész közössége már hónapokkal korábban elkezdi a készülődést. A búcsúztató osztályok elkészítik a ballagó tarisznyát, amivel útjukra bocsátják a végzősöket. A hagyományoknak megfelelően a ballagó diákok osztálytermeikben fogadták szüleiket, családtagjaikat és barátaikat, majd virágcsokorral a kezükben indultak el életük egyik legmeghatározóbb útjára. Az ünnepélyes búcsúztatásra a zord időjárás miatt az árkádok alatt került sor. A végzősök nevében Rácz Gergely 12.AB osztályos tanuló, a búcsúztató osztályok nevében Friesz Fruzsina 11.BC osztályos tanuló mondott beszédet. Ezt követően Tóth Krisztina igazgatónő köszönt el az iskolavezetés nevében az osztályoktól, köszönetet mondott a szülőknek az együttműködésükért és az iskola tanárainak a munkájukért. Az eseményt ünnepi szavalatok tették még emelkedettebbé.
A ballagás alkalmával könyvjutalmakat és okleveleket vehettek át azok a végzős diákok, akik tanulmányi eredményükkel, szakmai sikereikkel vagy közösségi munkájukkal öregbítették iskolánk hírnevét.

Gratulálunk a végzősöknek és sikeres érettségi és szakmai vizsgát kívánunk tanítványainknak!

Képek a galériában!

 

 

 

2019. április 26-28-án rendezték Győrben 54. alkalommal a Kazinczyról elnevezett Szép magyar beszéd verseny Kárpát-medencei döntőjét.
Az országos döntőn a szakképző iskolák kategóriájában versenyzett Friesz Fruzsina 11.BC osztályos tanulónk, aki szépen szerepelt. Írásbeli versenyfeladatában magas pontszámot szerzett. A szóbeli megmérettetésen is nagyszerű teljesítményt nyújtott.
A rendezvényen különböző kulturális programokon vehettek részt a versenyzők és felkészítő tanáraik: egy páratlan élményt nyújtó komolyzenei koncerten a győri Zsinagógában, illetve Győr nevezetességeit bemutató városnézésen.

kaz vers 2019 kicsi 


Gratulálunk Fruzsinak! Sok sikert újra a következő Kazinczy versenyen!

 

 

 

Iskolánk a Határtalanul! program keretében, egy nyertes pályázat birtokában 2019. április 14-18. között lehetőséget kapott, hogy az osztályfőnökök által javasolt diákokkal ellátogasson a Délvidéken lévő, egykor Magyarországhoz tartozó területekre.
5 nap, 4 éjszaka – természetesen kevés mindent megnézni, megismerni, de elmondhatjuk, hogy gyönyörű helyeken jártunk és sok – földrajzból, történelemből, magyar irodalomból –, ismert helyszínt, emlékhelyet tekintettünk meg. Voltunk partneriskolánkban is, akik júniusban viszonozzák látogatásunkat.
Végigkísérte utunkat Faragó Zoltán honismereti vezető, akitől nagyon sok mindent megtudtunk, rengeteget mesélt nekünk a régmúltról, nagy csatákról, mint pl. Nándorfehérvári csata, a közelmúlt eseményeiről, mint a délvidéki háború és a magyarokat ért sérelmekről.
Néhány helyszín, amerre jártunk: Szabadka-városnézés, Zenta-városnézés, Magyarkanizsa- hajózás a Tiszán, Tóthfalu-mini Délvidék, Belgrád(Nándorfehérvár)-nándorfehérvári vár, Hunyadi-torony, Szent Száva templom, Galambóc vára, Kazán-szoros, Újvidék-Pétervárad-erődrendszer
Azt hiszem, mindenki nevében leírhatom, hogy nagyon szép kirándulásunk volt és jó szívvel emlékezünk az ott töltött napokra!

További képek....

 

 

 

Varga Vivien 13.B osztályos diákunk a Pénzügyminisztériumban ünnepélyes eredményhirdetés keretében vehette át a pénzügyi - számviteli ügyintéző szakképesítés OSZTV döntőjében nyújtott kiváló teljesítményéért az emléklapot és ajándékot. A makói döntőben Vivien remekül szerepelt, így három vizsgarészből teljesítette a vizsga alóli felmentéshez szükséges követelményeket.
Felkészítő tanárok: Sebők Éva, Zuborné Kovács Henriett, Kercsmár Vilmos.


Gratulálunk a nagyszerű eredményhez és a szakmais kollégák kiváló felkészítő munkájához!

 

 

 

Intézményünk vendéglátós tanulói 2019. április 17-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által rendezett tavaszi gasztro versenyén mérették meg magukat négy szakképző iskola részvételével.  
A versenykiírást napjaink éttermi divatirányzatainak egyik legmeghatározóbb eleme, a street food köré építették. Az ételek összeállításához a szokásosnál több fantáziára és kreativitásra volt szükség és az értékesítés formájára, a környezetre is nagy hangsúly került. Szakács, cukrász és pincér kategóriában egy-egy diák képviselte az iskolánkat.
Szakács: Sárközi Kristóf 10/C; Felkészítő tanár: Leányvári Krisztina
Cukrász: Jámbor Klaudia 11/V; Felkészítő tanár: Leányvári Krisztina
Pincér: Mustos Klaudia 11/BC; Felkészítő tanár: Berta László
A versenyen a következő gyorséttermi ételek kerültek bemutatásra:

  • Camambertes szarvasburger pink zsemlében, áfonyás hagyma chutney-val
  • Fogas csíkok édesburgonyás kukorica köntösben, nyársra húzva
  • Blundel kagyló mangós barackos töltelékkel, dióval ízesítve
  • Krémsajttal töltött tortilla tekercs vajon pirítva erdei gyümölcs mártogatóssalFriss limonádé, epres-málna főzettel ízesítve

A versenyző csapatok különböző módon értelmezték és mutatták be a street food étkeket. Az érdiek Görögországot varázsolták a standjukra, a székesfehérváriak Hungarikumokkal próbáltak egyedibbek lenni, a helyi csapat igen érdekesen, fiatalosan dolgozta fel a témát.
A diákjainknak a Balaton part feelingjének  prezentálása nagyon hitelesre és ötletesre sikeredett, amit még a standunk dekorációja  is sugallt.
Az összeszokott csapatmunka meghozta a várva várt eredményt, hiszen intézményünk aranyéremmel térhetett haza a jó hangulatú vetélkedésről. Az értékelésnél kiemelte a zsűri a tökéletes ízvilágú burgerünket, amire büszkék vagyunk. Fontos szempontnak tartottuk még az ételek tálalásánál a környezettudatos eszközök és anyagok használatát. A tányérok és az evőeszközök ehető, préselt búzakorpából valamint a szívószál is papírból készült.
Gratulálunk az eredményes szerepléshez, köszönjük tanulóinknak az áldozatos munkájukat, a kollégák szakmai felkészítését!

Berta László

 

 

 

A Digitális Témahét országos áprilisi rendezvényébe intézményünk az idei évben első alkalommal kapcsolódott be. A program fontos törekvése, hogy a digitáliskompetencia-fejlesztés az informatikaórán túl kiterjedjen más tantárgyakra is. A résztvevő pedagógusok és diákok változatos és kreatív iskolai projektek keretében fejleszthetik képességeiket a technológiával támogatott tanulás során.
A három fős csapatok hat szaktanár segítségével két sikeres projektet valósítottak meg, melynek keretében magyar irodalmi és történelmi személyek életét és munkásságát dolgozták fel.  A projektekben információ keresés, útvonaltervezés, dokumentumok és prezentációk létrehozása mellett honlapot is szerkesztettek a diákjainknak. Egy híres ember életének fontos helyszínei köré több napos túrát szerveztek a tanulók a Kárpát-medencében. A team munka az adott kirándulásnak a szállás, étkezés és utazás megszervezését is magába foglalta.
A feladatok megoldása során minden csapat három számítógépen dolgozott közösen egy túra kidolgozásán. A csapattagok felosztották egymás között a feladatokat, és egy-egy megosztott dokumentumot együtt készítettek el egy közös digitális térben. A témahét tematikája az irodalom, történelem, informatika, földrajz, turizmus tantárgyakhoz kapcsolódott közvetlenül.

 

 

 

Iskolánk 2019. április 11-én rendezte meg első alkalommal tavaszi gasztro versenyét.
A kilencedikes (szakközepes) évfolyamosok a régió négy iskolájának valamint a nyitrai testvériskola diákjaival mérték össze tudásukat, ezáltal is biztosítva a folyamatos versenyzési lehetőséget, valamint a fiatalabb tanulók szakmai tudásának bemutatását is. A téma a húsvét jegyében került meghirdetésre. Szakács, cukrász, pincér kategóriában versengtek a tanulók, az értékelést országosan elismert zsűri végezte.
A programok között szerepelt barista bemutató, workshop, ahol a gyakorlati képzőhelyek mutatkoztak be, ezzel is segítve a tanuló és együttműködési szerződések megkötését a vendéglátós diákjaink számára. Pohner Ádám prezentálásában élménybeszámoló is színesítette a rendezvényt, aki balatonszemesi Kistücsök étterem séfje és ő képviselte csapatával Magyarországot a Bocuse d'Or lyoni döntőjén. Nagyon érdekes és tanulságos előadást hallhatott a résztvevő diákközönség, ahol megerősítést kaptak, hogy a vendéglátós szakma nagyon szép, de nem könnyű hivatás és a sikerhez vezető úthoz rengeteg gyakorlás, tanulás, alázat, szorgalom szükséges.
 Az új szakmai versenyünkkel szeretnénk hagyományt teremteni, hasonlóan nívóssá tenni, mint a tradicionális őszi Krúdy-napot.
Csapatunk remekül helyt állt, a nagyon szoros versenyben a 2. helyen végzett.  
A csapat tagjai: Bogdán Mária, Poór Milán (felszolgálók) Kemény Gábor, Mursa Martin (szakácsok), Kőszegvári Tímea, Orsós Viktória (cukrászok)
Felkészítő tanárok: Valentin Zoltán, Brassó Sándor és Leányvári Krisztina.

Gratulálunk a sikereshez szerepléshez és további jó munkát kívánunk!

 

 

 

 

 

Az idei évben negyedik alkalommal került megrendezésre a Szakmák Éjszakája országos rendezvény. Eltérően az eddigi hagyományos pályaválasztási programoktól ezt a délutáni, esti kikapcsolódásnak is tekinthető szabadidős, családi tevékenységet a fenntartó, a Szakképzési Centrumok és a szakképző iskolák bonyolították le.
A Szakmák Éjszakája jelmondata „ Próbáld ki, csináld meg, ismerd meg!„ is jelzi, hogy a szakmakipróbálás és interaktív programok az elsődlegesek. Az esemény célja a szakmák kipróbálása, amely elengedhetetlen a helyes pályaválasztáshoz. Nemcsak a közvetlen pályaválasztás előtt állóknak szerettünk volna tájékoztatást adni, hanem minden korosztály számára, legyen óvodás, középiskolás vagy akár felnőtt.  
Az esemény megnyitója már délelőtt a siófoki Hajóállomáson a Szigliget hajón megkezdődött, ahol a két siófoki szakképző iskola mutatta be a piacképes szakmáit és az érdeklődő általános iskolások a hajóval is közelebbről megismerkedhettek majd végül egy hajókiránduláson vettek részt.
Az esti óráktól az intézményünkben színes programokkal vártuk az érdeklődőket, akik a nálunk oktatott képzéseket ismerhették meg. Lehetőség volt többek között pohárkrémet és „petit” hajó szendvicsfalatkákat kreatívan elkészíteni, marhajó-puzzle, sertés logó összerakása is szerepelt az érdekességek között. Kezdők és haladók pékárukat fonhattak a szakoktatók koordinálásával. Mini város-és régióismereti verseny keretében mérhették fel a turisztikai tudásukat a megjelentek.  A felszolgáló szakma prezentálta az étterem speciális eszközeit és szlengjét. A kirakatrendezésben is ki próbálhatták magukat a látogatók és a jó kereskedő megismerhette a piaci igényeket, vásárlói szokásokat. Házi pénzügyminiszterként is lehetett tevékenykedni, egy háztartás kiadásait, bevételeit megállapítani és optimalizálni, a logisztikusok pedig társasjátékokkal mutatták be a képzés specialitását. Ehhez hasonló sok érdekességet láthattak a Krúdyba ellátogatók a SZÉJ 2019-en.

 

 

 

Már harmadik alkalommal vettünk részt a Balatonfűzfőn megrendezett Öveges Idegennyelvi versenyen. A Krúdys diákok az idén is szépen szerepeltek német és angol nyelvből. Eredmények:
NÉMET NYELV I. KATEGÓRIA:
Csík Nikolett 10. AB 18. hely
NÉMET NYELV II. KATEGÓRIA:
Fazekas Fanni 11. AD 5. hely
Gelencsér Janka 11. BC 13.hely
ANGOL NYELV II. KATEGÓRIA:
Nagy Benjamin 11. AD 9. hely
Berta Balázs 11. AD 10. hely
Sirkinti Ádám 11. AD 15. hely

Gratulálunk a résztvevő diákoknak és a felkészítő Tanároknak!

 

 

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 68 Összes látogató: 61146

Kubik-Rubik Joomla! Extensions