Intézményünknek egy újabb területen sikerült megújulnia. A Szindbád Tanétterem átadása után az iskolai éttermünk is új arculatot kapott az Alapítványunk által sikeresen pályázott „Menő Menza az iskolában” projekt keretében. Az új és modern székek és asztalok vidám hangulatot teremtenek az itt tanuló diákjainknak.

 

 

 

2018. április 21-én a „Menő menzák az iskolákban” pályázat keretében elnyert támogatás során megrendeztük a 2. Egészségnapot, mely az egészséges táplálkozást népszerűsítette.
A délelőtt folyamán diákjaink kóstolhattak illetve készíthettek kreatív és egészséges szendvicseket, gyümölcsből és joghurtból frissítő édességet, lazacból, csírából, zablisztből, kölesből, hajdinából és egyéb alapanyagokból salátákat, köreteket.
Szakképzett dietetikus válaszolt a felmerült kérdésekre, adott tanácsokat az étkezéssel, életvitellel kapcsolatban, védőnőnk pedig vérnyomás-méréssel és vércukorszint-megállapítással segítette az ellenőrzést.
A testnevelő kollégák megmozgatták a diákokat labdajátékokkal és kötélhúzással.
A Patriot SE. elnöke, Szabó Lajos és vízirendőr kollégája érdekes előadást tartott a vízből való mentésről és a viharjelzésekről a Balatonnál.
A gyerekek és a kísérő tanárok véleménye szerint is sikeres volt a program.

Olasz Erzsébet

 

 

 

Az alábbi linken lévő kérdőív kitöltésével tudtok segíteni, hogy "menőbb" legyen a menzánk!      

Kérdőív link!

 

 

 

 

Alapítványunk elsődleges célja a siófoki gyermekek fejlődéséhez történő hozzájárulás. A helyi iskolákkal ennek érdekében igyekszünk szoros kapcsolatot kialakítani.
A Siófoki SzC Krúdy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskolával kapcsolatunk hosszú évek óta kiváló, igyekszünk tevékenységük sokrétű módon támogatni. Erre legtöbb esetben forrásként a szervezet számára felajánlásra kerülő adó 1%-ból nyílik lehetőségünk, de szervezetünk törekszik egyéb források bevonásával is hozzájárulni az itt tanulók testi és szellemi fejlődéséhez.
Az iskola vezetésével, pedagógusaival, az iskolába járó gyerekek szüleivel szoros kapcsolatot ápolunk, ismerik tevékenységünket, támogatják munkánkat.
Jelen pályázati felhívás révén 2018 év folyamán lehetőségünk nyílhat az iskolai infrastruktúra, eszközpark javítására, mindamellett, hogy dietetikus szakember vezetésével számos olyan programot, tevékenységet valósíthatunk meg, melyekre korábbi években nem volt példa településünkön.  A pályázaton 20 millió forintot nyert alapítványunk.
A pályázatban a projektmenedzsment tevékenységét szakmai megvalósítók segítik folyamatosan. A feladatok között elsőként megtörténik a dietetikus szakember által a tanulók egészségügyi felmérése, a felmérés kiértékelését követően annak eredményéről a tanulók és szüleik is értesítést kapnak.
Ezt követően rendszeres, kétheti konzultációs lehetőséget hozunk létre azon csoportok számára, akik valamilyen rizikófaktorba sorolhatóak étkezési szokásaik alapján. A gyerekek mellett ez a konzultációs lehetőség szüleik számára is nyitott lesz, sőt az átadásra kerülő ismeretek nagy részét nekik lesz szükséges integrálni az otthoni étkezésekbe.
Annak érdekében, hogy a helyi pedagógusok, és közétkeztetésben részt vevő szakemberek is ismereteiket bővíthessék, számukra is több alkalommal valósítunk meg csoportfoglalkozásokat, ahol szakemberünk inkább moderátorként, semmint előadóként működik majd közre. Ugyanakkor nem kizárólag azon csoportokat tervezzük bevonni, akik a kiértékelés során valamilyen rizikófaktorba már tartoznak, hanem fontos hangsúlyt fektetünk a prevencióra is, ezért ismeretterjesztő előadások is megvalósulnak az iskolában, a projekt során 12 alkalommal, ahol minden tanuló szerezhet új ismereteket, valamennyi tanulóhoz eljuttatunk új információkat.
Az ismeretterjesztő programok mellett a hatékony szemléletformálás érdekében több olyan programot is megvalósítunk, amelyek nyitottak lesznek, és az iskola tanuló mellett a családokat is meghívjuk rájuk.
 2 alkalommal tervezünk tájékoztató napot, 4 alkalommal főzőversenyt, és 3 alkalommal egészséges táplálkozást ösztönző fórumot tartani az iskola területén. Az iskolai foglalkozások során a tanulók elsajátított ismereteik alapján plakátot terveznek, melyeket az iskola falain elhelyezünk, és a legötletesebb alkotások egy táplálkozási piramissal együtt az iskola étkezde falára is felkerülnek.
Fontos része projektünknek még az eszközbeszerzés, melynek révén lehetőségünk nyílik az iskolával egyeztetett eszközök beszerzésére, valamint az iskolában ivó kutak kialakítására a tanulók számára. A felhívás által előírt indikátorok, és műszaki-szakmai elvárásokat hiánytalanul teljesíteni tudjuk 12 hónapos megvalósítási időszak során, és a horizontális, valamint a fenntartási időszakra előírt elvárásoknak megfelelünk.

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 45 Összes látogató: 63098

Kubik-Rubik Joomla! Extensions