ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                                    szecheny2020

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

Intézményünk vendéglátós tanulói 2019. április 17-én a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája által rendezett tavaszi gasztro versenyén mérették meg magukat négy szakképző iskola részvételével.  
A versenykiírást napjaink éttermi divatirányzatainak egyik legmeghatározóbb eleme, a street food köré építették. Az ételek összeállításához a szokásosnál több fantáziára és kreativitásra volt szükség és az értékesítés formájára, a környezetre is nagy hangsúly került. Szakács, cukrász és pincér kategóriában egy-egy diák képviselte az iskolánkat.
Szakács: Sárközi Kristóf 10/C; Felkészítő tanár: Leányvári Krisztina
Cukrász: Jámbor Klaudia 11/V; Felkészítő tanár: Leányvári Krisztina
Pincér: Mustos Klaudia 11/BC; Felkészítő tanár: Berta László
A versenyen a következő gyorséttermi ételek kerültek bemutatásra:

  • Camambertes szarvasburger pink zsemlében, áfonyás hagyma chutney-val
  • Fogas csíkok édesburgonyás kukorica köntösben, nyársra húzva
  • Blundel kagyló mangós barackos töltelékkel, dióval ízesítve
  • Krémsajttal töltött tortilla tekercs vajon pirítva erdei gyümölcs mártogatóssalFriss limonádé, epres-málna főzettel ízesítve

A versenyző csapatok különböző módon értelmezték és mutatták be a street food étkeket. Az érdiek Görögországot varázsolták a standjukra, a székesfehérváriak Hungarikumokkal próbáltak egyedibbek lenni, a helyi csapat igen érdekesen, fiatalosan dolgozta fel a témát.
A diákjainknak a Balaton part feelingjének  prezentálása nagyon hitelesre és ötletesre sikeredett, amit még a standunk dekorációja  is sugallt.
Az összeszokott csapatmunka meghozta a várva várt eredményt, hiszen intézményünk aranyéremmel térhetett haza a jó hangulatú vetélkedésről. Az értékelésnél kiemelte a zsűri a tökéletes ízvilágú burgerünket, amire büszkék vagyunk. Fontos szempontnak tartottuk még az ételek tálalásánál a környezettudatos eszközök és anyagok használatát. A tányérok és az evőeszközök ehető, préselt búzakorpából valamint a szívószál is papírból készült.
Gratulálunk az eredményes szerepléshez, köszönjük tanulóinknak az áldozatos munkájukat, a kollégák szakmai felkészítését!

Berta László

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 12 Összes látogató: 63114

Kubik-Rubik Joomla! Extensions