ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

2018. október 25-én 27. alkalommal rendeztük meg a hagyományos Krúdy napot, amelynek keretében erre a napra hívtuk meg szakmai versenyeinkre a résztvevő iskolákat.
Ebben az évben a mottónk: Reneszánsz újratöltve!
Sor került a  II. BALATONI GASZTRONÓMIAI VERSENY-re, amelynek keretében a régió legjobb szakács, pincér és cukrász tanulói mérték össze tudásukat.  
A gasztronómia verseny fővédnöke idén is Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke volt. A rendezvényt a Siófoki SZC-vel létrejött együttműködés jegyében a Balatoni Kör támogatta. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Csapody Balázs, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Szamosi Lóránt főigazgató. A gasztronómiai versenyen a régió hat iskolájának csapata, a budapesti Gundel iskola valamint Porec testvérvárosunk vendéglátós tanulói képviseltették magukat.
Szakács kategóriában egy három-fogásos menüt kellett elkészíteni az előre megadott alapanyagokból. A pincérek díszasztalt terítettek a reneszánsz jegyében egy ötfogásos menüsorhoz, az italokat is- balatoni borokat- a versenyzőknek kellett kiválasztani. Az élőmunka során pisztrángot kellett filézni és szervírozni a vendégek asztalánál.
A cukrászok a menüsorhoz illő tányérdesszertet illetve grillázs-tortát készítettek.
Királyi asztal mellett ültek a rendezvényre érkező vendégek és megkóstolták az alkalomnak megfelelő ételkülönlegeségeket.
Az értékelést országosan elismert szakmai zsűri végezte, amelynek tagjai: a pincérzsűriben Csapody Balázs (PGA elnöke) Tóth Gábor (Mestertanár-BGE) és Kumli András (MÁK Bisztró), a szakácsoknál Krasznai Norbert (Société Budapest) és Kanász László (Arany Kaviár Étterem) voltak. A cukrászoknál  Szilágyiné Szőke Ágnes (Villa Gréta-Siófok) és a Bergmann Cukrászdából, Bergmann Ernő értékelte az édességeket.

A siófoki eredmények:
Cukrászok 1. hely. (Lipics Martina, Horváth Bálint) Felkészítő tanár: Horváth József
Pincérek 1. hely ( Gelencsér Janka, Gödri Anna) Felkészítő tanár: Berta László
Szakács 3. hely ( Varga Gábor, Botos Bence) Felkészítő tanár: Soósné Bolla Zsuzsanna
Siófoki Különdíj: nyári gyakorlati lehetőség a Bergmann Cukrászdában az első helyezett cukrász tanulóinknak
A kereskedők díszcsomagoló versenyére 8 csapat részvételével került sor. A kiírás szerint a csapatoknak egy középkori piaci standot kellett kialakítani, kikiáltóval a portékákat eladni, majd kötelező tárgyakat csomagolni.
A Krúdy nap keretében második alkalommal rendeztünk turisztikai versenyt, melyen 3 csapat mérkőzött meg szintén a reneszánsz témakörében.
Intézményünk névadójára emlékezve ebben az évben is megrendeztük az Országos Krúdy Prózamondó Versenyt, tizenhét tanuló vállalkozott Krúdy különleges prózájának tolmácsolására. Intézményünkből a 2. helyen végzett Orsós Dorottya, 5.helyezett Friesz Fruzsina  Matyikóné Nagy Éva szakmai támogatásával.
Ebben az évben idegen nyelvi vetélkedők és közgazdasági- ill. történelmi vetélkedők is színesítették a programok körét.
Nagy érdeklődés kísérte a Vásári-forgatag programjait: Gólyalábas komédiások műsora, Vitéz László- bábjáték, solymász, íjász-bemutató, étel-ital-kóstoltatások (iskolánk tanulói Soósné tanárnő vezetésével, Royal Pékség, Hedon Sörgyár, Tesco).
 Szakmai bemutatókra és előadásokra is sor került ezen a napon. Tóth Balázs, a BL Yachtclub vezetője Télen-nyáron Balaton címmel tartott a balatoni turisztikai szezon 4-évszakos lehetőségeiről előadást.  Ezután Zsolnay Gábor, Venesz-díjas mesterszakács, számos tankönyv írója a reneszánsz konyhát mutatta be interaktív, játékos formában. A nap folyamán dr. Lugasi Andrea, a BGE dékánja előadása során megismerkedhettünk az egészséges táplálkozás alapjaival, majd Pach Gábor, Fenegyerek Pálinkafőzde tulajdonosa érdekes előadás keretében bevezette a fiatalokat az ital készítés rejtelmeibe. Délután nagysikerű reneszánsz szerelmi okítást tartott a bikali Reneszánsz Faluból érkezett Zina Ágens.
A résztvevők visszajelzése alapján jó hangulatú, élményekben, ismeretekben gazdag szakmai napot tudhatunk magunk mögött.

Képek a galériában!

Olasz Erzsébet

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 58 Összes látogató: 41138

Kubik-Rubik Joomla! Extensions