Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

Iskolánk 5 tanulója vett részt a Semmelweis Orvostudományi Egyetem orvostanhallgatói által szervezett egészségversenyen. Az első két forduló sikeres leküzdése után a III. fordulóban feladatuk egy Egészségnap megszervezése volt, melyet 2018. március 1-én tartottunk a Krúdyban. Témája a Cukorbetegség, Szív-és érrendszeri betegségek voltak.  A prevenciós tevékenység közel 3 héten át folyt iskolánkban rövid ismertetőkkel az érintett betegségcsoportokról, a megelőzés lehetőségeiről, a szűrővizsgálatok fontosságáról. Ehhez tanulóink és iskolánk védőnője egy összefoglaló faliújságot is készített, amit az aulában lehetett megtekinteni. Az egészségnapi vetélkedőre 22 iskolai csapat jelentkezett.
Tekintve, hogy intézményünk részt vesz a Menő Menza Programban és a két esemény nagyon jól kiegészítette egymást, így egy időpontban került megrendezésre.
A megnyitó és a közös torna után a 3 fős csapatok különböző helyszíneken oldottak meg feladatokat.  Tesztírással, táplálkozáspiramis építéssel, ügyességi feladatokkal, vérnyomás-és vércukorméréssel, BMI számítással, szerencsekerékkel lehetett pontokat gyűjteni értékes nyereményekért.
A feladatok közti szünetekben egészséges ételek gazdag választéka és látványkonyha várta a kóstolókat.  Nemcsak fogyasztani lehetett a finomságokból, hanem könnyedén el is tudták sajátítani az elkészítés fortélyait. Vegyes gyümölcs-és zöldségsaláta, öntetek, friss fűszernövények, olajos magvak, aszalt gyümölcsök, egészséges nassolnivalók várták az érdeklődőket. A salátákat és hozzá az önteteket iskolánk tanulói készítették.
Létrehoztunk egy fotósarkot is, ahol a tanulóink által készített egyedi képkerettel örökíthették meg magukat a csapatok.
A szűrővizsgálatok kivitelezésében, értékelésében a városunkban dolgozó 2 védőnő, illetve 1 ápoló segített. A mérések közben hasznos információkkal látták el a hozzájuk látogató diákokat, dolgozókat a megelőzés lehetőségeiről, szűrések fontosságáról, a táplálkozással összefüggő betegségekről.
A nap végén értékes nyeremények találtak gazdára, úgymint fürdőbelépők, mozijegyek, fodrász-és körömápolás kuponok, írószer-és kozmetikai csomagok.
Az Egészségnap összességében nagyon jól sikerült, a hozzánk látogatók gazdag ízelítőt láthattak abból, hogy egy kis változatossággal, ötletekkel az egészségesebb ételek, nassolnivalók is milyen egyszerűen elkészíthetők és hozzáférhetők.  
A rendezvény óta még egy jó hírnek örülhetünk, miszerint iskolánk tanulói bejutottak a Semmelweis egészségverseny országos döntőjébe is, melyet 2018. március 31-én rendeznek meg Budapesten. Sok sikert kívánunk nekik!

Márton Lászlóné
védőnő

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 86 Összes látogató: 24840

Kubik-Rubik Joomla! Extensions