Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

2018.február 23-án iskolánk diákjai gasztronómiai és turisztikai versenyen vettek részt Veszprémben, melyet a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezett.
A hagyományteremtő gasztronómiai versenyen a Balaton környéki és budapesti iskolák szakács, cukrász és pincér diákjai mérték össze tudásukat. A rendezvény témája „A farsang mint a tél és a tavasz tánca a gasztronómiában” volt. Célul tűzték ki a helyi balatoni, bakonyi nyersanyagok felhasználását és beágyazását a vendéglátásba, valamint az egymástól való tanulást és tapasztalatcserét.
A szakácsok kétfogásos menüt, a cukrászok tányérdesszertet és legalább kétféle fánkot készítettek. A pincérek feladata egy szabadon választott vörösbor részletes bemutatása és az alkalomhoz illő 2 adag fantáziakoktél készítése volt a szakács/cukrász csapat által készített ételsorhoz, valamint a 3 fogás felszolgálása volt.
A Turisztikai  verseny témája a Farsangi szokások és hagyományok hazánkban. Fő célja az volt, hogy a hazai kultúra és a gasztronómia világát jobban megismerjék, a feledésbe merülő térségi és népi szokásokat felelevenítsék. Továbbá elméleti és szakmai ismereteiket magyar és idegen nyelven is megmutassák, valamint egy képzeletbeli utazáson vegyenek részt.
Turisztikai csapatunk a 3. helyen végzett, míg a vendéglátós csapatunk nem ért el dobogós helyet.

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 6 Összes látogató: 27571

Kubik-Rubik Joomla! Extensions