ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

2018.február 23-án iskolánk diákjai gasztronómiai és turisztikai versenyen vettek részt Veszprémben, melyet a Veszprémi Szakképzési Centrum Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája rendezett.
A hagyományteremtő gasztronómiai versenyen a Balaton környéki és budapesti iskolák szakács, cukrász és pincér diákjai mérték össze tudásukat. A rendezvény témája „A farsang mint a tél és a tavasz tánca a gasztronómiában” volt. Célul tűzték ki a helyi balatoni, bakonyi nyersanyagok felhasználását és beágyazását a vendéglátásba, valamint az egymástól való tanulást és tapasztalatcserét.
A szakácsok kétfogásos menüt, a cukrászok tányérdesszertet és legalább kétféle fánkot készítettek. A pincérek feladata egy szabadon választott vörösbor részletes bemutatása és az alkalomhoz illő 2 adag fantáziakoktél készítése volt a szakács/cukrász csapat által készített ételsorhoz, valamint a 3 fogás felszolgálása volt.
A Turisztikai  verseny témája a Farsangi szokások és hagyományok hazánkban. Fő célja az volt, hogy a hazai kultúra és a gasztronómia világát jobban megismerjék, a feledésbe merülő térségi és népi szokásokat felelevenítsék. Továbbá elméleti és szakmai ismereteiket magyar és idegen nyelven is megmutassák, valamint egy képzeletbeli utazáson vegyenek részt.
Turisztikai csapatunk a 3. helyen végzett, míg a vendéglátós csapatunk nem ért el dobogós helyet.

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 4 Összes látogató: 31546

Kubik-Rubik Joomla! Extensions