Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

Iskolánk 9. AB és a 13. A osztályos tanulói 2018. február 19-én  szakmai napot töltöttek Budapesten, a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központban, Szabóné Dudás Gabriella és Matyikóné Nagy Éva kíséretében. A központban interaktív foglalkozások sorozatával várták a média működése iránt érdeklődő diákjainkat.
HASZNÁLD! ÉRTSD MEG! ALKOSS! - e mottó jegyében bűvöltek el bennünket az intézmény munkatársai, kiknek nemes célja, hogy beszélgessenek a diákokkal a médiáról, hiszen a média minden nap beszélget velük. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság e párbeszéd helyszíneként hozta létre a Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat.
Foglalkozásaikban a média jellegzetes tartalmait veszik szemügyre, és a technológiát, amely elérhetővé teszi e tartalmakat és bennünket is – szinte minden pillanatban.

Milyen élményekben volt részünk?

KÉP HANG HÍR FILM REKLÁM - talán ezek a kulcsszavak érzékeltetik a legjobban az ott töltött tanulságos, szórakoztató órákat.
Helyzetgyakorlatok stúdiókörnyezetben: 8 fős csoportjaink professzionális, de könnyen kezelhető felületeken szerkesztettek címlapot és fotóriportot, készítettek szinkron és rádióműsort, híranyagot állítottak össze, reklámot vagy filmjeleneteket kész elemekből és az itt forgatott felvételekből.
A közös munka eredményét kizárólag oktatási céllal rögzítették: kinyomtatva átadták, illetve megküldték iskolánknak, hogy az alkotók később, az iskolában ismét átgondolhassák, amit a gyakorlatból megtanultak.

FELVÉRTEZ/BÁTORÍT – útmutatásokat kaptunk online környezethez: segítettek felismerni és elhárítani a netes mindennapok kockázatait és veszélyeit, az online személyiség ellentmondásaitól a zaklatásig. Kritikai gondolkodásra ösztönöznek minden médiaüzenettel kapcsolatban, érkezzen akár hagyományos, akár új médiás felületről.
Bátorítást kaptunk arra, hogy tanulóink éljenek a web kínálta, szinte korlátlan hozzáférés lehetőségével, és tudatos döntéseikkel, véleményükkel, okos tartalmakkal maguk is formálják a magyar digitális médiát.

Diákjaink véleményei:

Én kimondottan elégedett voltam Bűvösvölggyel. A Bűvösvölgy szép épület és a környezete is rendezett. Kívülről egy elegáns villa, belülről viszont egy jól megépített felhőkarcolóra emlékeztet. Kimondottan modern felszereléssel rendelkeznek. Sok program várja itt a látogatókat: újságírás, rádiózás, műsorkészítés, filmforgatás.
Nekem a filmforgatás tetszett a legjobban.
Majoros Dávid

A Bűvösvölgyben voltunk a Médiaértés- Oktató Központban. Hétfő reggel indultunk Budapestre. A buszon csoportokra osztottak minket. Mikor odaértünk, elmondták, hogy mi is ez a hely és lepakoltuk a csomagjainkat.
Ezután a csoportok összeálltak és mindenki kapott egy vezetőt, ők segítettek a program végéig. Mi a zöld csapatban voltunk. Először az újságírás volt a feladat. Gépek elé ültünk és elmagyarázták, hogyan kell újságot szerkeszteni. Ezután 10 perc szünet következett. A második állomás a híradó volt. Ott kiválasztottuk, hogy kik üljenek a kamera elé. Mögöttünk zöld vászon volt. A jeleneteket többször is fel kellett venni, így a végén egy komplett híradót készítettünk. Nagyon jól sikerült. Egy újabb 10 perces szünetet kaptunk, ahol megbeszéltük, hogy ki mit csinált. Utána az alagsorba mentünk kisfilmet forgatni. Ahogy beértünk, ott állt egy Fiat Polski, és a zöld vászon. Először félénkek voltunk, de aztán nekiálltunk filmezni. Választhattunk a jelenetek közül. Mi a rendőröset választottuk. Egyikünk volt a rendőr, a másik a bűnöző. Nagyon élveztük. Ezután egy 30 perces szünet következett. Az utolsó feladatban a fiúk és a lányok külön csoportban voltak. A feladatunk az volt, hogy a videóban egy lány helyébe kellett képzelni magunkat és szavaztunk, hogy mit tegyen. Felhívták a figyelmünket az internet veszélyeire.
Nagyon jól éreztük magunkat, sok újat tanultunk. Hazafelé megálltunk mekizni, és fáradtan értünk haza.
Tácsik Hanga és Korsós Alexa


A Bűvösvölgy egy új nézőpont szerint teszi színesebbé az oktatást. Különféle díszletet és kelléket lehetett kipróbálni. A kísérők nagyon barátságosak és kedvesek voltak. Belül az épület is nagyon színes és vidám volt. Gyermekbarát környezetben töltöttük a napot, nagyon élveztük és számomra különleges élményeket nyújtott, mindenkinek csak ajánlani tudom. Megérkezésünkkor saját szekrényt kaptunk, ahová értékeinket bezárhattuk. A szekrényeket zárni és nyitni egy karórával lehetett. Az első állomáson Krisztián segítségével híradót készíthettünk. Rádióműsort is szerkesztettünk, nekünk ez volt a legszimpatikusabb. A legutolsó állomáson egy tesztet kellett kitöltenünk, ebből sokat hasznosítottunk, hogy hogyan védjük meg magunkat az internet veszélyeitől. Az állomások között szünetek is voltak. A végén csoportkép készült rólunk, amit tanáraink megkaptak az összes videófelvétellel és képpel együtt, amik rólunk készültek. Nagyon élveztem és szívesen mennék bármikor.
Orsós Klaudia

Modern épület, modern technika. Nagyon tetszettek a felszerelések. Kipróbálhattam, hogy milyen híradósnak, rádiósnak és újságkészítőnek lenni. A rádióműsorban én voltam a vendég, jót beszélgettem a műsorvezetővel. A híradóban én voltam az egyik műsorvezető. Nagyon szokatlan volt számomra az, hogy egy kamerába kellett néznem és közben mondani a szövegemet. Újságkészítőként három fiúval voltunk egy csapatban és Hosszú Katinkáról írtunk tudósítást. Szerintünk nagyon jó lett. Majdnem kifutottunk az időből, de sikerült befejeznünk. A végén a lányok és a fiúk két külön csoportot alkottak. Kaptunk egy táblagépet és ki kellett tölteni egy tesztet. A teszt után egy történetet elolvasva mi szavazhattunk arról, hogy hogyan folytatódjon. Hosszú és fárasztó nap volt, de megérte.
Vései Róbert

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 6 Összes látogató: 27571

Kubik-Rubik Joomla! Extensions