ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

Hosszú egyeztetéseket követően, 2017. december 19-én végre tető alá hoztuk első „halas” foglalkozásunkat, Nusszer István a Fish House Sóstó tulajdonosának kezdeményezésére és támogatásával egyetemben.
István és családja generációk óta foglalkozik halak és hidegvérűek kereskedelmével, valamint ezek feldolgozásával, elkészítésével. Ebből adódó hatalmas tapasztalatból kaphattunk ízelítőt kedd délután egészen estébe nyúlóan. Kezdő foglalkozásunk témája a lazacpisztráng tisztítása, feldolgozása, a belőle készíthető fogások voltak. Megismerhettük, hogy István milyen játszi könnyedséggel és lazán ugyanakkor elképesztő precizitással bánik a nyersanyagokkal, legyenek azok akár a halak, vagy a hozzá illő zöldségek, fűszernövények, tésztafélék, borok.
Közönsége erre az alkalomra iskolánk nappali tagozatos és felnőttképzésben résztvevő szakácstanulóiból tevődött össze, akik amellett, hogy hallgathatták az előadást, közvetlen és intenzív élményben is részesültek. Saját kezükkel belezhették, bonthatták, darabolhatták, a csodálatosan friss halat, valamint készíthettek belőle fantáziájuk szülte fogásokat, István és iskolánk biztosította nyersanyagokból.
Örömmel tölt el, hogy iskolánkban lehetőség van ilyen és ehhez hasonló kezdeményezések megvalósítására és ennek részese lehetek magam is!
Bízom benne, hogy a későbbiek folyamán újabb és újabb témákat, szakterületeket  tudunk bevonni ilyen keretek közé is, tovább tágítva a piacképes szakemberképzés és abból kikerülők szakemberek határait, lehetőségeit!

Nagy Róbert
kreatív chef

 

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 57 Összes látogató: 41137

Kubik-Rubik Joomla! Extensions