Krudy cimer kicsi   szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

A Magyar Bocuse d'Or Akadémia kiemelten fontos feladatának tekinti az utánpótlás-nevelést is. Az utánpótlás-verseny elsődleges célja az, hogy az Akadémia a megadott korosztályt szakmai szempontok szerint megszűrje, és ezáltal segítőket találjon a Bocuse d'Or versenyfolyamatának lebonyolításához, valamint lehetséges commis jelölteket adjon a magyar csapat számára.
A november 26-án lezajlott versenyen a hat legjobb commis-jelölt versenyzett egymással a Bocuse d'Or Akadémia tankonyháján, amelynek a Hungexpo ad otthont. A versenyzőknek egy meglepetés nyersanyag-kosárból kellett dolgozniuk, és összesen két ételt készíteniük. Az elsőt 100, a másodikat újabb 30 perc elteltével kellett prezentálniuk. A konyhai zsűrit Vomberg Frigyes, Vajna Tamás és Szabó Kevin alkotta, míg az ételeket Hamvas Zoltán, Szulló Szabina, Lutz Lajos, Varjú Viktor, Segal Viktor és Harmath Csaba zsűrizte.
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke a verseny végén hangsúlyozta, hogy az Akadémia fontos küldetése, hogy utánpótlást is neveljen. "Ezt a versenyt öröm megrendezni. Biztató látni a fiatalokat, hogy akarnak fejlődni, akarnak versenyezni, és hogy némelyiküknek sikerült igazán komoly munkát felmutatni."
Értékelő beszédében Segal Viktor úgy fogalmazott, hogy rengeteg energia van a tányérokon, amelyek a zsűri elé kerültek. Ösztönözte a jelölteket, hogy alaposan nézzék meg egymás munkáit, mert abból is sokat lehet tanulni, és hogy kóstoljanak sokkal többet, mert ez lenne a kulcsa, hogy a tányérjaikból még többet tudjanak kihozni. Vomberg Frigyes, a Bocuse d'Or Akadémia versenyigazgatója arra hívta fel a jelöltek figyelmét, hogy mélyítsék el elméletbeli tudásukat és gyakoroljanak sokat, és azt is hozzátette, hogy ez utóbbira ez a verseny kiváló alkalom.
Az utánpótlásversenyt az Arany Kaviár konyhájából érkezett Lendvai Levente nyerte meg. Első étele egy lazactatár volt korianderrel, citrusokkal ízesítve, friss fűszerekkel, savanyított almával, és a hal bőréből készített morzsával, míg második tányérja egy kacsa duó volt, karamellizált póréval, marinált almával és petrezselyemmártással. Második helyen a soproni Erhardtból jött Kocsis Patrik, harmadik helyen pedig Csillag Richárd végzett a Kistücsökből.
A versenyzés ezzel hivatalosan is megkezdődött. A következő fontos állomás december 3. lesz, a Bocuse d'Or magyar selejtezője.

Ezen a versenyen jártunk: Márta J. Richárd, Schmidt Torontál szakácstanulók és Nagy Róbert kreatív chef, hogy lássunk, halljunk, tapasztaljunk, hogy fejlődjünk, inspirálódjunk!

Forrás: http://bocusedorhungary.hu

 

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 2 Összes látogató: 13265

Kubik-Rubik Joomla! Extensions