ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

2017. október 25-26-án 26. alkalommal rendeztük meg a hagyományos Krúdy napokat.  A jeles eseményen a hagyományok megtartása mellett, megújult szemlélettel és tartalommal került sor a rendezvényekre. A nyitónap középpontjában az I. BALATONI GASZTRONÓMIAI VERSENY állt, amelynek keretében a régió legjobb szakács, pincér és cukrász tanulói mérték össze tudásukat.  A gasztronómia verseny fővédnökei Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Sárközi Ákos Michelin-csillagos Borkonyha étterem chéfje voltak. A rendezvényt a Siófoki SZC-vel létrejött együttműködés jegyében a Balatoni Kör támogatta. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Csapody Balázs, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Szamosi Lóránt főigazgató és házigazdaként Tóth Krisztina tagintézmény vezető. A gasztronómiai versenyen a régió hat iskolájának csapata képviseltette magát.
Szakács kategóriában egy három fogásos menüt kellett elkészíteni helyi, kizárólag balatoni alapanyagokból. A pincéreknek díszasztalt kellett készíteni a hungarikum jegyében egy ötfogásos menüsorhoz. Az italokat is-természetesen balatoni borokat- a versenyzőknek kellett kiválasztani. A cukrászoknak a helyszínen kellett hagyományos húzott rétest készíteni, ill. egy Krúdy-dísztortát.
Az értékelést országosan elismert szakmai zsűri végezte, amelynek tagjai: a pincérzsűriben Csapody Balázs (PGA elnöke) és Jánosovits Miklós, a szakácsoknál Sárközi Ákos, Varga Roland (Márga Bisztro Séf) és Kozma László (Borbarátok Shéf) voltak. A cukrászoknál a Bergmann Cukrászdából, a testvérek Ernő és Nándor értékelte az édességeket.
A siófoki eredmények: Cukrászok 3. hely. (Lipics Martina, Horváth Bálint) Felkészítő tanár: Horváth Ilona
Siófoki Különdíjak:
Földing Vivien (pincér) - Váli Pincészetben -  nyári gyakorlat letöltése. Felkészítő tanár Berta László. Schmidt Torontál (szakács)  - Borbarátok Étteremben -  nyári gyakorlat, Márta János Richárd (szakács) Innovatív séf cím. A szakácsok felkészítő tanára: Nagy Róbert.
Nagy érdeklődés kísérte a Gasztro-falu rendezvényét. Ízelítőt kaphattunk a hungarikumokból, bepillanthattunk a Balaton környék kulturális értékeibe, kipróbálhattuk a herendi porcelánfestészetet, a balatonendrédi csipkeverést, a karádi autentikus hímzést, kóstolhattunk a panyolai pálinkaház és az Unikum új remekeiből. A hangulatot színesítette Szeibert Tibor együttesének néptáncbemutatója és táncháza. Szakmai bemutatókra és előadásokra is sor került ezen a napon. Herczeg Ágnes a borkultúráról és a kulturált borfogyasztásról tartott élvezetes előadást, Tóth Balázs pedig a balatoni turisztikai szezon meghosszabbításának lehetőségeiről folytatott eszmecserét.  A rendezvényen vendégünk volt Siófok testvérvárosának, Porecsnek a küldöttsége. Látványos szakmai bemutatójukon nemzeti jellegű ételeiket kóstolhatták meg az érdeklődők. Illés Ervin, iskolánk volt tanulója, az idei Szakma Sztár Fesztivál Verseny országos 3. helyezettje szakács kategóriában, élménybeszámolót és bemutatót tartott.
„Úgy gondolom, hogy a mai világban azok tudnak jobban érvényesülni, akik nem csak a megadott séma szerint gondolkoznak, hanem saját ötleteiket, kreativitásukat is belecsempészik munkájukba.”– vallotta az intézmény igazgatónője, Tóth Krisztina.

Nagy érdeklődés kísérte a kereskedők díszcsomagoló versenyét, amelyre 10 csapat részvételével került sor. A kiírás szerint hungarikumok csomagolása és megjelenítése volt a feladat a díszasztalokon. A csapatoknak a tanult csomagolási módokról és a kreativitásukról kellett számot adniuk. A verseny első helyezettje iskolánk lett, melynek tagjai: Kerekes Ivett Adrienn, Sipőcz Tímea Kamilla és Potó Eszter, felkészítő tanár: Morvay Nóra kolléganő. A Krúdy napok keretében első alkalommal rendeztünk turisztikai versenyt. A feladatok témája a Balaton régió turisztikai, történelmi, kulturális nevezetességeinek felismerése, bemutatása volt. A hat csapat nagyon hangulatos versenyén Hamvas Péter alpolgármester, a Gábor Dénes Főiskola siófoki campusának igazgatója és Fazekas Gábor a siófoki Tourinform Iroda menedzsere zsűrizett. A győztes a Gölöncsér Klaudia, Takács Dominika és Lipics Alexandra összetételű Krúdys csapata lett, Meszesné Pálfi Ibolya kolléganő felkészítésében. Intézményünk névadójára emlékezve ebben az évben is megrendeztük az Országos Krúdy Prózamondó Versenyt, tizenhat tanuló vállalkozott Krúdy különleges prózájának tolmácsolására. A díjak odaítélésében Laki Judit, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár igazgatója, Homoki Anna a Beszédes József Általános Iskola tanára és Lévai Gábor kollégánk volt segítségünkre. Intézményünkből a 2. helyen végzett Orsós Dorottya, Matyikóné Nagy Éva szakmai támogatásával. A megújulás szándékával ebben az évben idegen nyelvi vetélkedőket is szerveztünk. Az angol nyelvi megmérettetésben Ruzsics Normann és Hiri Simon a 2. helyet szerezték meg a Balaton környéki iskolák között, felkészülésüket Pintér Nadratics Dóra és Takács Erika angol szakos kollégák segítették. A német házi verseny is kedvelt és sikeres volt tanulóink körében. A nap folyamán Pintér Tamás, iskolánk volt tanulója, jelenleg a Balaton- Parti Kft ügyvezető igazgatója érdekes és vidám hangulatú előadást tartott a saját tapasztalataival fűszerezve a „karrier és érvényesülés napjainkban” témában. A rendezvénysorozatot a vidám hangulatú DÖK nap zárta.

TV riport a rendezvényről!                      További képek a galériában!

Takácsné Nagy Éva

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 85 Összes látogató: 43722

Kubik-Rubik Joomla! Extensions