FIGYELEM!
A "Föld napja" vetélkedő felhívása és
jelentkezési lapja letölthető a dokumentumtárból!

Aktuális

Köszönetnyilvánítás!

Köszönjük, hogy adományával támogatta alapítványun...

Bővebben

"KRÚDY GYULA a Vendéglátásért…

Alapadatok Az alapító: Krúdy Gyula Szakközépiskola 8600 Sió...

Bővebben

  A diákönkormányzat által készített video "Krúdy a vendéglátásért" jegyében!  

 

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

2017. október 25-26-án 26. alkalommal rendeztük meg a hagyományos Krúdy napokat.  A jeles eseményen a hagyományok megtartása mellett, megújult szemlélettel és tartalommal került sor a rendezvényekre. A nyitónap középpontjában az I. BALATONI GASZTRONÓMIAI VERSENY állt, amelynek keretében a régió legjobb szakács, pincér és cukrász tanulói mérték össze tudásukat.  A gasztronómia verseny fővédnökei Csapody Balázs a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke és Sárközi Ákos Michelin-csillagos Borkonyha étterem chéfje voltak. A rendezvényt a Sófoki SZC-vel létrejött együttműködés jegyében a Balatoni Kör támogatta. Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mondott Csapody Balázs, Witzmann Mihály országgyűlési képviselő, Szamosi Lóránt főigazgató és házigazdaként Tóth Krisztina tagintézmény vezető. A gaszronómiai versenyen a régió hat iskolájának csapata képviseltette magát.
Szakács kategóriában egy három fogásos menüt kellett elkészíteni helyi, kizárólag balatoni alapanyagokból. A pincéreknek díszasztalt kellett készíteni a hungarikum jegyében egy ötfogásos menüsorhoz. Az italokat is-természetesen balatoni borokat- a versenyzőknek kellett kiválasztani. A cukrászoknak a helyszínen kellett hagyományos húzott rétest készíteni, ill. egy Krúdy-dísztortát.
Az értékelést országosan elismert szakmai zsűri végezte, amelynek tagjai: a pincérzsűriben Csapody Balázs (PGA elnöke) és Jánosovits Miklós, a szakácsoknál Sárközi Ákos, Varga Roland (Márga Bisztro Séf) és Kozma László (Borbarátok Shéf) voltak. A cukrászoknál a Bergmann Cukrászdából, a testvérek Ernő és Nándor értékelte az édességeket.
A siófoki eredmények: Cukrászok 3. hely. (Lipics Martina, Horváth Bálint) Felkészítő tanár: Horváth Ilona
Siófoki Különdíjak:
Földing Vivien (pincér) - Váli Pincészetben -  nyári gyakorlat letöltése. Felkészítő tanár Berta László. Schmidt Torontál (szakács)  - Borbarátok Étteremben -  nyári gyakorlat, Márta János Richárd (szakács) Innovatív séf cím. A szakácsok felkészítő tanára: Nagy Róbert.
Nagy érdeklődés kísérte a Gasztro-falu rendezvényét. Ízelítőt kaphattunk a hungarikumokból, bepillanthattunk a Balaton környék kulturális értékeibe, kipróbálhattuk a herendi porcelánfestészetet, a balatonendrédi csipkeverést, a karádi autentikus hímzést, kóstolhattunk a panyolai pálinkaház és az Unikum új remekeiből. A hangulatot színesítette Szeibert Tibor együttesének néptáncbemutatója és táncháza. Szakmai bemutatókra és előadásokra is sor került ezen a napon. Herczeg Ágnes a borkultúráról és a kulturált borfogyasztásról tartott élvezetes előadást, Tóth Balázs pedig a balatoni turisztikai szezon meghosszabbításának lehetőségeiről folytatott eszmecserét.  A rendezvényen vendégünk volt Siófok testvérvárosának, Porecsnek a küldöttsége. Látványos szakmai bemutatójukon nemzeti jellegű ételeiket kóstolhatták meg az érdeklődők. Illés Ervin, iskolánk volt tanulója, az idei Szakma Sztár Fesztivál Verseny országos 3. helyezettje szakács kategóriában, élménybeszámolót és bemutatót tartott.
„Úgy gondolom, hogy a mai világban azok tudnak jobban érvényesülni, akik nem csak a megadott séma szerint gondolkoznak, hanem saját ötleteiket, kreativitásukat is belecsempészik munkájukba.”– vallotta az intézmény igazgatónője, Tóth Krisztina.

Nagy érdeklődés kísérte a kereskedők díszcsomagoló versenyét, amelyre 10 csapat részvételével került sor. A kiírás szerint hungarikumok csomagolása és megjelenítése díszasztalon volt a feladat. A csapatoknak a tanult csomagolási módokról és a kreativitásukról kellett számot adniuk. A verseny első helyezettje iskolánk lett. A Krúdy napok keretében első alkalommal rendeztünk turisztikai versenyt. A feladatok témája a Balaton régió turisztikai, történelmi, kulturális nevezetességeinek felismerése, bemutatása volt. A hat csapat nagyon hangulatos versenyén Hamvas Péter alpolgármester, a Gábor Dénes Főiskola siófoki campusának igazgatója és Fazekas Gábor a siófoki Turinform Iroda menedzsere zsűrizett. A győztes iskolánk csapata lett. Intézményünk névadójára emlékezve ebben az évben is megrendeztük az Országos Krúdy Prózamondó Versenyt, tizenhat tanuló vállalkozott Krúdy különleges prózájának tolmácsolására. A díjak odaítélésében Laki Judit, a Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet Könyvtár igazgatója, Homoki Anna a Beszédes József Általános Iskola tanára és Lévai Gábor kollégánk volt segítségünkre. A megújulás szándákával ebben az évben angol és német nyelvi vetélkedőket is szerveztünk. A rendezvénysorozatot a vidám hangulatú DÖK nap zárta.

TV riport a rendezvényről!                      További képek a galériában!

Takácsné Nagy Éva

 

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 56 Összes látogató: 11465

Kubik-Rubik Joomla! Extensions