vakacio kep kicsi

  A diákönkormányzat által készített video "Krúdy a vendéglátásért" jegyében!  

 

cimlapkep_10 cimlapkep_11 cimlapkep_12 cimlapkep_13 cimlapkep_14 cimlapkep_15 cimlapkep_16 cimlapkep_17 cimlapkep_18 cimlapkep_19 cimlapkep_2 cimlapkep_20 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_23 cimlapkep_24 cimlapkep_25 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_30 cimlapkep_31 cimlapkep_32 cimlapkep_33 cimlapkep_34 cimlapkep_35 cimlapkep_36 cimlapkep_37 cimlapkep_38 cimlapkep_39 cimlapkep_4 cimlapkep_40 cimlapkep_41 cimlapkep_42 cimlapkep_43 cimlapkep_44 cimlapkep_45 cimlapkep_46 cimlapkep_47 cimlapkep_48 cimlapkep_49 cimlapkep_5 cimlapkep_50 cimlapkep_51 cimlapkep_52 cimlapkep_53 cimlapkep_54 cimlapkep_55 cimlapkep_56 cimlapkep_57 cimlapkep_58 cimlapkep_59 cimlapkep_6 cimlapkep_60 cimlapkep_61 cimlapkep_62 cimlapkep_63 cimlapkep_64 cimlapkep_65 cimlapkep_66 cimlapkep_67 cimlapkep_68 cimlapkep_69 cimlapkep_7 cimlapkep_70 cimlapkep_71 cimlapkep_72 cimlapkep_73 cimlapkep_74 cimlapkep_75 cimlapkep_76 cimlapkep_77 cimlapkep_78 cimlapkep_8 cimlapkep_9 vadasznap1_cimlap

Visszaemlékezve hatalmas nagy felelősség, de egyben nagy megtiszteltetés, hogy 3 diáktársammal és két kísérőtanárral közösen mi képviselhettük idén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját és egyben Magyarországot a Szlovákiai Nyitrán immár 10. éve megrendezett Gasztrofesztiválon.
Iskolánkból 2017. március 21-én indultunk el, hogy összemérjük a többi iskola diákjaival a tudásunkat és ügyességünket. A verseny előtti nap estéjén, a megnyitóünnepségen minden iskola csapata felvonult, mely során a saját hazájukat, városukat és iskolájukat is bemutatták.  A prezentációhoz tartozott, hogy minden csapat a nemzeti konyhájukra jellemző ételeket, italokat, valamint egyéb gasztronómiai termékeket állított ki és kínálták is velük az ünnepségen megjelenteket. Sonkák, sajtok, kagylók, valamint borok, röviditalok és pálinkák sorát lehetett végigkóstolni, ezáltal kicsit megismerni az adott ország valamint térség kultúráját.
Szerda reggel, azaz március 22-én reggel 8 órakor kezdődött a verseny. Két kategóriában, szakács és pincér diákok küzdöttek egymással a legjobb helyezésért. Összesen hét csapat vett részt, melyből 2-2 szlovák és cseh, 1 francia, horvát és magyar iskola küldöttsége volt. A szakácsok 4 fogásos menüsort készítettek, mely állt: hideg előételből, levesből, főételből és egy desszertből. A pincéreknek egy díszasztalt kellett megteríteni egy ünnepi alkalomra, valamint a szakácsok által elkészített menüsort élőben szolgálták fel a meghívott vendégek számára.  A szakács tanulók a munkájukat a vendégek előtt fejezték be.

Iskolánk szakácsdiákjai által elkészített menüsor:
Lazac tatár kapros uborkahabbal, leveles tésztával
Tárkonyos nyúlragu leves zöldfűszeres batyuval
Bárányborda roston baconos zöldségrőzsével, arab rizzsel, borsmártással és Cabernet-es
pecsenyelével
Pisztácia köntösbe burkolt túrógombóc narancsos avokádó hullámon,
fehér csokoládé felhővel.

Pincér tanulóink ezt a menüsort borokkal és italokkal kiegészítve szervírozták a 4 fős asztaltársaságnak.
A zsűrit mindkét kategóriában 3-3 fő alkotta, akik szigorú tekintettel, kritikusan figyeltek minden versenyzőt. Mind a szakácsokat, mind a pincéreket a verseny közben kérdezgették, ezáltal is tesztelve a tudásukat.
Az eredményhirdetésre az esti gálavacsorán került sor, ahol átadták a díjakat a csapatoknak. Iskolánk diákjai pincér és szakács kategóriában bronz helyezést értek el.
A nyitrai iskola szervezésében csütörtökön a résztvevő csapatok egy kiránduláson vehettek részt, ahol az úti cél Selmecbánya és annak környéke volt. Az egykori bányalátogatás után megtekintettük és bejártuk a Szentantali Koháry-Coburg kastélyt. A dombtetőn álló barokk kastély teljes épségben vészelte át az évszázadok viharait. Gazdagon díszített termeiben csodálatos kiállítást láthattunk. A kastélylátogatás után szabadprogram keretében megismerkedhettünk Selmecbánya városával.
Péntek reggeli indulással intézményünk diákjai és tanárai hazatértek, magukkal hozva rengeteg tapasztalatot és élményt.

Iskolánk csapatát alkotta:
Szakácsok: Horváth Szilvia és Illés Ervin Felkészítő tanár: Soósné Bolla Zsuzsanna
Pincérek: Nagy Henriett és Kecskés Dominik Felkészítő tanár: Berta László

Képek a fotóalbumban!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 1 Összes látogató: 1250

Kubik-Rubik Joomla! Extensions