ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

Visszaemlékezve hatalmas nagy felelősség, de egyben nagy megtiszteltetés, hogy 3 diáktársammal és két kísérőtanárral közösen mi képviselhettük idén a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskoláját és egyben Magyarországot a Szlovákiai Nyitrán immár 10. éve megrendezett Gasztrofesztiválon.
Iskolánkból 2017. március 21-én indultunk el, hogy összemérjük a többi iskola diákjaival a tudásunkat és ügyességünket. A verseny előtti nap estéjén, a megnyitóünnepségen minden iskola csapata felvonult, mely során a saját hazájukat, városukat és iskolájukat is bemutatták.  A prezentációhoz tartozott, hogy minden csapat a nemzeti konyhájukra jellemző ételeket, italokat, valamint egyéb gasztronómiai termékeket állított ki és kínálták is velük az ünnepségen megjelenteket. Sonkák, sajtok, kagylók, valamint borok, röviditalok és pálinkák sorát lehetett végigkóstolni, ezáltal kicsit megismerni az adott ország valamint térség kultúráját.
Szerda reggel, azaz március 22-én reggel 8 órakor kezdődött a verseny. Két kategóriában, szakács és pincér diákok küzdöttek egymással a legjobb helyezésért. Összesen hét csapat vett részt, melyből 2-2 szlovák és cseh, 1 francia, horvát és magyar iskola küldöttsége volt. A szakácsok 4 fogásos menüsort készítettek, mely állt: hideg előételből, levesből, főételből és egy desszertből. A pincéreknek egy díszasztalt kellett megteríteni egy ünnepi alkalomra, valamint a szakácsok által elkészített menüsort élőben szolgálták fel a meghívott vendégek számára.  A szakács tanulók a munkájukat a vendégek előtt fejezték be.

Iskolánk szakácsdiákjai által elkészített menüsor:
Lazac tatár kapros uborkahabbal, leveles tésztával
Tárkonyos nyúlragu leves zöldfűszeres batyuval
Bárányborda roston baconos zöldségrőzsével, arab rizzsel, borsmártással és Cabernet-es
pecsenyelével
Pisztácia köntösbe burkolt túrógombóc narancsos avokádó hullámon,
fehér csokoládé felhővel.

Pincér tanulóink ezt a menüsort borokkal és italokkal kiegészítve szervírozták a 4 fős asztaltársaságnak.
A zsűrit mindkét kategóriában 3-3 fő alkotta, akik szigorú tekintettel, kritikusan figyeltek minden versenyzőt. Mind a szakácsokat, mind a pincéreket a verseny közben kérdezgették, ezáltal is tesztelve a tudásukat.
Az eredményhirdetésre az esti gálavacsorán került sor, ahol átadták a díjakat a csapatoknak. Iskolánk diákjai pincér és szakács kategóriában bronz helyezést értek el.
A nyitrai iskola szervezésében csütörtökön a résztvevő csapatok egy kiránduláson vehettek részt, ahol az úti cél Selmecbánya és annak környéke volt. Az egykori bányalátogatás után megtekintettük és bejártuk a Szentantali Koháry-Coburg kastélyt. A dombtetőn álló barokk kastély teljes épségben vészelte át az évszázadok viharait. Gazdagon díszített termeiben csodálatos kiállítást láthattunk. A kastélylátogatás után szabadprogram keretében megismerkedhettünk Selmecbánya városával.
Péntek reggeli indulással intézményünk diákjai és tanárai hazatértek, magukkal hozva rengeteg tapasztalatot és élményt.

Iskolánk csapatát alkotta:
Szakácsok: Horváth Szilvia és Illés Ervin Felkészítő tanár: Soósné Bolla Zsuzsanna
Pincérek: Nagy Henriett és Kecskés Dominik Felkészítő tanár: Berta László

Képek a fotóalbumban!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 54 Összes látogató: 38536

Kubik-Rubik Joomla! Extensions