ecdl logggoooo                                                                                                                                                                                                        Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlap_2018_05_25_16-1200 cimlap_2018_05_25_19-1200 cimlap_2018_05_25_20-1200 cimlap_2018_05_25_27-1200 cimlap_2018_05_25_38-1200 cimlap_2018_05_25_39-1200 cimlap_2018_05_25_40-1200 cimlap_2018_05_25_41-1200 cimlap_2018_05_25_42-1200 cimlap_2018_05_25_43-1200 cimlap_2018_05_25_44-1200 cimlap_2018_05_25_45-1200 cimlap_2018_05_25_46-1200 cimlap_2018_05_25_47-1200 cimlap_2018_05_25_48-1200 cimlap_2018_05_25_49-1200 cimlap_2018_05_25_50-1200 cimlap_2018_05_25_51-1200 cimlap_2018_05_25_52-1200 cimlap_2018_05_25_53-1200

„Ízek, fűszerek, főzési fogások határon innen és túl” mottóval került megrendezésre ötödik alaklommal a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az országos vendéglátós verseny.  Szakács-, cukrász- és pincértanulók versengtek, akiknek a teljesítményét elismert szakemberek zsűrizték. Idén két helyszínen folytak a programok: az alcsúti Sport Hotelben, ahol az erdélyi gasztronómia jegyében a marosvásárhelyi Petry család hentes dinasztia mutatkozott be saját termékeivel. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója az erdélyi magyar nyelvű szakképzésről beszélt, majd ezt követően egy erdélyi alapítvány küldetéséről hallhattunk érdekességeket – a gasztronómia s a hozzá kapcsolódó szakmák tükrében. A Felcsút szívében fekvő iskolában ezalatt sütöttek-főztek a kilenc iskolából érkezett diákok, szintén a tradíció és a modernség jegyében. A rangos szakmai zsűri garantálta a verseny színvonalát, amely évről-évre magasabb, gasztronómiai berkekben is egyre inkább számon tartják. Ványi László és Vomberg Frigyes mesterszakácsok bírálták el az étkeket – utóbbi szakember a Bocuse d'Or-on sikert aratott Széll Tamásék felkészítője volt.
Az iskolánkat Illés Ervin 12.SZ osztályos tanuló képviselte szakács kategóriában. Felkészítő tanára: Soósné Bolla Zsuzsanna. Az asztalra került burgonyaleves húsgombóccal valamint sertésszelet székelymódra paprikamártással, baconos puliszkával. Az alapanyagok újragondolva, modern formában lettek elkészítve. Az általa elkészített fogással az előkelő mezőnyben a 2. helyezést érte el. A cukrászoknak az 1590-től dokumentáltan ismert pozsonyi kiflit adták versenyfeladatul. Bóka Eszter a rangos mezőnyben a dobogó 2. helyét szerezte meg. Felkészítő tanára: Horváth József. A pincér kategóriában Kecskés Dominik 11.P osztályos diák az V. helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanára: Berta László

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak az elért szép eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk ez elkövetkezendőkre!

 

Képek a fotóalbumban!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 200 Összes látogató: 43837

Kubik-Rubik Joomla! Extensions