FIGYELEM!
A "Föld napja" vetélkedő felhívása és
jelentkezési lapja letölthető a dokumentumtárból!

Aktuális

Köszönetnyilvánítás!

Köszönjük, hogy adományával támogatta alapítványun...

Bővebben

"KRÚDY GYULA a Vendéglátásért…

Alapadatok Az alapító: Krúdy Gyula Szakközépiskola 8600 Sió...

Bővebben

  A diákönkormányzat által készített video "Krúdy a vendéglátásért" jegyében!  

 

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

„Ízek, fűszerek, főzési fogások határon innen és túl” mottóval került megrendezésre ötödik alaklommal a Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolájában az országos vendéglátós verseny.  Szakács-, cukrász- és pincértanulók versengtek, akiknek a teljesítményét elismert szakemberek zsűrizték. Idén két helyszínen folytak a programok: az alcsúti Sport Hotelben, ahol az erdélyi gasztronómia jegyében a marosvásárhelyi Petry család hentes dinasztia mutatkozott be saját termékeivel. A sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatója az erdélyi magyar nyelvű szakképzésről beszélt, majd ezt követően egy erdélyi alapítvány küldetéséről hallhattunk érdekességeket – a gasztronómia s a hozzá kapcsolódó szakmák tükrében. A Felcsút szívében fekvő iskolában ezalatt sütöttek-főztek a kilenc iskolából érkezett diákok, szintén a tradíció és a modernség jegyében. A rangos szakmai zsűri garantálta a verseny színvonalát, amely évről-évre magasabb, gasztronómiai berkekben is egyre inkább számon tartják. Ványi László és Vomberg Frigyes mesterszakácsok bírálták el az étkeket – utóbbi szakember a Bocuse d'Or-on sikert aratott Széll Tamásék felkészítője volt.
Az iskolánkat Illés Ervin 12.SZ osztályos tanuló képviselte szakács kategóriában. Felkészítő tanára: Soósné Bolla Zsuzsanna. Az asztalra került burgonyaleves húsgombóccal valamint sertésszelet székelymódra paprikamártással, baconos puliszkával. Az alapanyagok újragondolva, modern formában lettek elkészítve. Az általa elkészített fogással az előkelő mezőnyben a 2. helyezést érte el. A cukrászoknak az 1590-től dokumentáltan ismert pozsonyi kiflit adták versenyfeladatul. Bóka Eszter a rangos mezőnyben a dobogó 2. helyét szerezte meg. Felkészítő tanára: Horváth József. A pincér kategóriában Kecskés Dominik 11.P osztályos diák az V. helyen zárta a versenyt. Felkészítő tanára: Berta László

Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak az elért szép eredményekhez és további sikeres munkát kívánunk ez elkövetkezendőkre!

 

Képek a fotóalbumban!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 56 Összes látogató: 11465

Kubik-Rubik Joomla! Extensions