osztv 2018 logo                                                                                                                                                                                                           Krudy cimer kicsi    szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

Nagy megtiszteltetés a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája számára. hogy a Nők Együtt Egyesület által 2016. december 2-án rendezett II. Belvárosi Mikulásnapon, immár második alkalommal is meghívást kaptunk színpadi előadásra. Külön öröm számunkra, hogy részt vehettünk e nagyszabású kulturális, közösségi városi rendezvényen és olyan civil egyesülettel mélyíthettük el kapcsolatainkat, mint az Orbán Katalin elnök asszony vezetésével kiválóan működő Nők Együtt Egyesület.
A színes és változatos program:14.00 órakor Orbán Katalin a Nők Együtt Egyesület elnökének megnyitójával kezdődött, ezt követte 14:10 – 14:30-ig a Siófoki Napsugár Mazsorett Csoport műsora, fellépett a SIÓ POM Childrens Csoport.
14:30 – 15:00-ig a színpadon a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 9. B/C osztálya adta elő műsorát.

15:00 – 16:00  A színpadon a Mikulás és Krampuszai várták a gyerekeket, 16:00 órakor a Mikulás rajzverseny eredményhirdetésére került sor. Minden látogatót forró teával és aprósüteményekkel vártak a szervezők.  A rendezvény ideje alatt egy igazi tűzoltó autót is birtokba vehettek a gyerekek.
Tavaly Jókai Mór: Melyiket a kilenc közül? című színdarabját mutatta be iskolánk nagy sikerrel, és most is karácsonyi témájú darabot vittünk színre, Oscar Wilde: A BOLDOG HERCEG című mesejátékát.
Oscar Wilde, „az élet királya” – ahogy magát nevezte – meséiben mintha az Ezeregyéjszaka világa kelne új életre a múlt századvégi angol író tollán. A BOLDOG HERCEG című meséje szívig ható képet fest az emberi lélek legbenső csodáiról.
A herceg egy szobor, aki egy fecske segítségével minden este segít a városában lévő szegényeken úgy, hogy elajándékoz magáról mindent, az aranyozást és a rubin szemeit. Végül ő csúnyává válik és elpusztul, a fecske pedig megfagy, mert túl sok este maradt a városban és közben tél lett. A szobrot beolvasztják, a fecskét kidobják a szemétdombra. A herceg ólomszíve nem olvad meg, azt is a fecske mellé dobják. Isten leküld egy angyalt, hogy hozzon valami értékeset a földről, mire az a fecske testét és a herceg szívét hozza el, így mindketten a mennyországba jutnak.
A mese gyönyörű és tanulságos. A gyerek és felnőtt nézők rácsodálkoztak a darab üzenetére: az érző lelkű herceg szobra, s az önfeláldozó fecske időtálló történet a szerelemről. a szeretetről és a barátságról, önzetlenségről, önzésről és gőgről. Arra tanít, hogy mi is az, ami boldoggá teszi az embert, s ennek mekkora ára van. A mese egyszerre visz vissza bennünket a gyermekkor boldogságába és ad hitet a feltétel nélküli szeretetben, az örök jóságban.
A „metsző hideg” ellenére is élményt nyújtottak játékukkal a darab szereplői:

Narrátor / Friesz Fruzsina
Boldog Herceg / Ábrahám Bence
Fecske /Bogdán Nikolett
Tanácsos /Lévai Cintia
Anya /Szépszó Renáta
Lány / Verbóczki Luca
Csalódott férfi /Szabó Dominik
Számtantanár- professzor/ Torma Kinga
Gyerekek/ Szavári Virág, Volák Vanessza, Bende Ottília, Szabó Fruzsina
Diák / Fülöp Alexandra
Gyufaárus kislány/ Pintér Alexandra
Őr/ Szabó Dániel
Polgármester / Novák Bence
Munkavezető / Farkas Anna
Isten / Herbstsommer Krisztián
Nagy sikert aratott Pál Rebeka lírai előadása, az Add tovább című dalt énekelte el, megcsillogtatva tehetségét.
A műsort Kercsmár Zsuzsanna osztályfőnök rendezte. Az előadás sikeréhez hozzájárult Giayné Zrínyi Gabriella és Matyikóné Nagy Éva.

Tanulóink örömmel vállalták a Mikulás, illetve a krampuszok szerepét is, és nagy szeretettel adták át az ajándékokat a gyerekeknek, óvódásoknak és kisiskolásoknak, akik meghatódva köszönték meg a sok finomságot.

A közelgő szép ünnep alkalmából kellemes, boldog karácsonyt kívánunk mindenkinek!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 19 Összes látogató: 21617

Kubik-Rubik Joomla! Extensions