Krudy cimer kicsi  szc cimer

cimlapkep_01 cimlapkep_1 cimlapkep_14 cimlapkep_17 cimlapkep_2 cimlapkep_21 cimlapkep_22 cimlapkep_26 cimlapkep_27 cimlapkep_28 cimlapkep_29 cimlapkep_3 cimlapkep_34 cimlapkep_4 cimlapkep_7

Hármas ünnep a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában: hatvan éves az intézmény, harminc éves a jelenlegi épület és a huszonötödik Krúdy-napokat tartottuk 2016. október 13-14-én. A jeles eseményre tartalmas és szép kivitelű emlékkönyvet adtunk ki a siófoki vendéglátó-, kereskedő- és közgazdászképzés elmúlt hat évtizedéről. A hagyományok megtartása mellett, de megújult szemlélettel és tartalommal került sor a rendezvényekre. A nyitónapon a Kálmán Imre Kulturális Központban dr. Lengyel Róbert, Siófok polgármestere és Tóth Krisztina tagintézmény vezető, a jubileumi évforduló gálája előtt Witzmann Mihály országgyűlési képviselő és Szamosi Lóránt főigazgató köszöntötte az iskola diákjait, tanárait. A kulturális program keretében rendeztük meg a Krúdy prózamondó versenyt, valamint Kaiser László költő irodalmi előadásán vehetettek részt a tanulók. Múlt, jelen és jövő együtt jelent meg a színpadon, amikor a gálaműsorban a Krúdy Irodalmi Színpadának egykori és a jelenlegi növendékei, valamint a jövő generációját képviselő X-Press táncegyüttes táncosai közösen adtak elő musical részleteket az elmúlt évek produkcióiból. E napon került sor az iskola előtt álló Krúdy-szobor koszorúzására. Nagy sikere volt a Kereskedelmi és Vendéglátó Múzeum interaktív programjainak és a drámapedagógiai foglalkozásoknak.

A következő nap középpontjában a szakmák álltak: szakács-, pincér-, cukrász- és díszcsomagoló bemutatókra került sor . A szakácsok számára kialakítottunk egy „piacot”, ahol helyi termelők alapanyagaiból válogathattak ételeikhez. A csomagolóverseny idén helyben zajlott, az iskola által biztosított alapanyagokból helyben készítették el a diákok az ősz hangulatát idéző bemutató asztalaikat. Elsődleges szempont a kreativitás volt. Gasztrofaluval, bogrács- és streetfood-étkek párbajával folytatódott a látnivalókban gazdag programsorozat.

 „Úgy gondolom, hogy a mai világban azok tudnak jobban érvényesülni, akik nem csak a megadott séma szerint gondolkoznak, hanem saját ötleteiket, kreativitásukat is belecsempészik munkájukba.”– vallotta az intézmény igazgatónője, Tóth Krisztina.

További képek a Siófoki Hírek honlapján és a fotóalbumban!

Idézetek

Partnereink, támogatóink

Bahart Zrt, Hotel Residence Balaton, Roxy Étterem, Piroska Csárda, Hotel Panoráma, Csikó Center 97 Kft, Hotel Erzsébet Kft, Hotel Yacht Club, Hotel Diana, Mala Garden Étterem, Hotel Lidó, Hotel Magistern, Hotel Ezüstpart, Hotel Azúr Kft, Galérius Fürdő, Drogerie Markt Magyarország, Hubertus Hof Szálloda és Étterem,  Sándor Étterem, Paprika Csárda,  Hotel Jogar, Pietro Bistro & Pizzéria, Amigó Étterem & Pizzéria, Ribiszke Cukrászat, Sziro Cukrászat, Kálmán Étterem, Kiliti Csárda, Royal Sütöde Kft, Marci Pékség, Anno Taverna, Calvados Étterem, Bebo Abc, Tesco Siófok, Send-Ex 2000 Kft, Aranyszarvas Étterem, Cocktail Drink Kft, Kistücsök Étterem, Kornélia Vendéglő , Sungarden Welness & Conference Hotel, Bella Italia Étterem, SPAR üzletek-Siófok, Hotel Wellamarin, Geleta Cukrászda, Márton Cukrászda

Látogatók

Mai látogatók: 86 Összes látogató: 24840

Kubik-Rubik Joomla! Extensions