Hétfőn a Pannon Gasztronómiai Akadémia továbbképzésén vettünk részt a budaörsi Metroakadémián, ahol Virág Dániel 9. osztályos szakács tanulónk tevékenyen részt is vett a munkafolyamatokban.
Macsinka János, a Macok Bisztró és Borbár, Eger séfje főzött a csapatával, mesélt az általa működtetett üzlet koncepciójáról, annak fontosságáról. Konyhájukban szinte kizárólag környékbeli termelők alapanyagait használja fel, ezáltal jobb minőséget biztosítva vendégeiknek.
A workshop témája a regionalitás és a térség minőségi alapanyagainak felhasználása volt. Készült halleves pisztránggal, hal chipsszel, brunoise-re vágott zöldségekkel, gombával; mangalica tarja lencsével, marinált, színes hagymákkal; kacsamell vöröskáposzta pürével, véreshurka krokettel, sült almapürével; szarvasbélszín sütőtökös gnocchival, marinált áfonyával, sütőtökpürével; Charolais marhasteak zellervariációkkal, mustármagkaviárral és újragondolt rákóczi túrós sajttorta. Dani sok tapasztalattal, új tudással és kapcsolatokkal tért haza.