2022. március 22-24. között ismét megnyílik a Sirha Budapest, Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszeripari és HoReCa szakkiállítása. A megújult HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban 16 ország 300 kiállítója, három pavilonban, 20 ezer négyzetméteren mutatja be termékeit, szolgáltatásait, fejlesztéseit, valamint a Sirha ad helyet az AMC által szervezett Hungarian Wine Summit nemzetközi borászati rendezvény fővárosi elemének is.
Ebben az időben újra Budapest lesz az európai gasztronómia középpontja, hiszen hat év után ismét Magyarország rendezi a Bocuse d’Or európai döntőjét. Ez azért is rendkívüli elismerés a nemzetközi versenyformátumtól, mert európai város eddig még soha nem rendezhetett kétszer kontinensválogatót. A kétnapos eseményen élőben szurkolhat a hazai közönség a magyar csapatnak, és testközelből láthatja főzni a Európa legjobb séfjeit, Dalnoki Bencéék a második versenynapon rajtolnak.
A magyar Bocuse d’Or Akadémia kiemelt küldetése az is, hogy különös gondot fordítson a következő generációk továbbképzésére, fejlesztésére. 2016-ban, amikor először rendezte Magyarország az Európai Válogatót, mintegy 150 tanulót vont be az Akadémia a versenyzésbe. Ez idén márciusban sem lesz másképp, ismét nagyon sok fiatal tehetség lesz ott a Hungexpón, hogy commis-ként, felszolgálóként a verseny lebonyolítását és a csapatok munkáját segítse. Ez azért is nagyon fontos, mert megerősítheti a fiatalokban azt az elhatározást, hogy itthon maradjanak és az itthoni gasztronómiát erősítsék a jövőben.
Iskolánkat két tanulónk képviseli. Varga Kristóf a Szlovák csapat munkáját segíti a mai napon, Balassa Ramóna az elkészült versenyételeket fogja felszolgálni a zsűrinek.