PGA–WORKSHOP
A Pannon Gasztronómiai Akadémia Egyesület szervezésében, a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásával, Bíró Lajos és Csapody Balázs vezetésével egy olyan átfogó szakmai és fejlesztési program került kidolgozásra, melynek célja, hogy országos szinten fejlődési lehetőséget biztosítsanak a szakácsok és séfek számára. Koncepciója a szegmensre jellemző ételkínálat reformációja, célja a standardizálás, mely a szakemberhiány részleges megoldása felé vezethet.
2019. december 2-án a program keretén belül kapott lehetőséget iskolánk is, hogy egy szakoktatónk, Leányvári Krisztina és egy tehetséges diákunk, Mursa Martin részt vegyen a MACOK BISZTRO séfjének, Macsinka Jánosnak a bemutató főzésén, melyen a következő ételsort készítették:
- Kacsamáj brulée, kalács
- Sütőtökleves
- Szilvásváradi pisztráng, karfiol
- Bikavéres marhapofa édesburgonya, gombák
- Bükki szarvasgerinc céklák
- Macok túró gombóc
A nap folyamán nagyon sok érdekességet láttak-hallottak a résztvevők, kipróbálhatták magukat a menüsor elkészítésében is. Élményekkel telve, ötletekkel bővülve jöttek haza és reményeink szerint a szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudják mind az oktatásban, mind a tanulásban!