Nagy Dóra 2011-ben végzett cukrász szakon a Siófoki Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Technikum és Gimnáziumban. Az iskola befejezését követően valóra vált gyerekkori álma, Tabon megnyithatta saját cukrászdáját, ahol finomabbnál finomabb süteményekkel várja vásárlóit.
– Tudatosan választottad a Krúdy iskolát csaknem tíz évvel ezelőtt?
– Gyerekkorom óta cukrásznak készültem és érettségi után jelentkeztem erre a szakmára. Mivel siófoki vagyok, mindenképpen szerettem volna a balatoni városban tanulni. Nagyon jó oktatóim voltak, akik megtanították az alapokat. Fontosnak tartottam, hogy gyakorlatban képezzem tovább magam, ezért az iskolát követően több szállodában, étteremben dolgoztam itthon és külföldön egyaránt.
– Milyen ízvilág áll közel hozzád?
– Nagyon szeretek mákos-meggyes és mangós-kókuszos ízkombinációkat használni. A legjobban a tányérdesszertek készítését szeretem. Az alapanyagok nagy részét helyben szerzem be, Tabon a zöldségesben vásárolok és a helyi idősotthon lakói pucolta diót használom.
– Ezt a szakmát választanád újra?
– Biztos vagyok benne, nagyon régóta készültem arra, hogy cukrász legyek. Az alkotás révén tudok kiteljesedni. Mióta megszereztem a mestervizsgát, azóta fogadok tanulókat is, nagyon szeretem oktatni őket, feldob a közös munka velük.
– Mit tanácsolsz azoknak, akik cukrásznak szeretnének tanulni?
– Higgyenek önmaguknak, szeressék a szakmájukat, kóstolgassanak sokat. Rengeteg végigdolgozott óra, türelem és kitartás meghozza a sikert számukra.