A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület szakácsversenyt hirdetett meg a Magyar Konyha magazinnal, az Agrármarketing Centrummal és az Agrárminisztériummal közösen. A döntő október 08-án és 09-én zajlott az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár helyszínén, melyre 6 csapat jutott be.
Iskolánk két végzős szakács tanulója, Kömpf Tíria és Balogh István, oktatójuk Soósné Bolla Zsuzsanna felkészítésével vett részt a versenyen. Az első fordulóban gasztronómiai esszét, termelői kutatási anyagot kellett leadni és a tervezett, lefőzött ételek fotóját. A beküldött pályázat alapján kerültek be a Krúdysok az országos verseny döntőjébe. Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke koordinálta megmérettetést a neves szakmai zsűrivel. A döntőben 240 perc állt rendelkezésre, hogy a helyszínen készítsenek el egy kétfogásos menüt 8 főre. A versenyzők a felkészítő oktatók felügyelete mellett mutathatták meg szakmai tudásukat. Az elkészült ételeket Turi Dorina szolgálta fel a zsűri részére, mely a következő menüből állt:
Előétel: Fogasfilé zöld majonézzel, málnás cékla és friss saláta
Főétel: Szarvas bélszín kelkáposztás kölessel, grillezett gomba, birsalmás mustármagkaviár és vörösboros jus
A kétfős iskolai csapatunk összehangolt munkával, kiválóan teljesített és végül az első helyet szerezte meg. Így intézményünk 500.000 Ft értékben konyhai felszereléssel gazdagodik, a versenyzők nagyértékű késkészletet kaptak, míg felkészítő tanáruk pedig elismerésre méltó ajándék utalványban részesült.
Külön köszönet a Kistücsök Étteremnek és Jahni László séfnek a szakmai támogatásért!
Gratulálunk a résztvevőknek és segítőiknek!