Harmadik alkalommal rendezte meg iskolánk a Gasztropiacot, s a február hónap nem is szólhatott másról, mint a farsangi fánkokról. Szerettük volna még izgalmasabbá tenni a piac hangulatát így első alkalommal fánkversenyt hirdettünk meg. 8 csapat jelentkezett, akik frissen sült fánkokkal kínálták a piaci közönséget és a zsűrit. Készült hagyományos farsangi fánk, rózsafánk, csörögefánk, choux eu crackelin, deep oreo fánk, blundel kocka vaníliás és csokis öntettel, szalagos fánk, töltött fánk.. A versengésnek mindenki a nyertese volt, de a zsűri és a közönség első, második és harmadik helyet választott. Két első helyezett született Guba Alexandra (felnőtt cukrász tanulónk) coux eu crackelin fánkja és Varga Mária rumba áztatott vörösáfonyás joghurt fánkja, második helyen a Krúdy Iskola kis csapata ért célba és a dobogó harmadik fokára Major Katalin rózsafánkja került. Nagyon örültünk annak, hogy iskolánk diákjai is megmérettették magukat. A zsűri különdíját kapták Kiss András és Márkus Patrik 10/C osztályos cukrász tanulók, akik friss szalagos és csöröge fánkjukkal érkeztek. Közönségdíj is kiosztásra került, hiszen a fánkokat megkóstolók szavazhattak az általuk legfinomabbnak illetve legszebbnek tartott édességre. A szavazatok összeszámlálása után ezt a díjat Major Katalin rózsafánkja nyerte el.
A nyertesek értékes jutalmakkal gazdagodtak, a siófoki CE Plaza Hotel jóvoltából két db svédasztalos vacsorát wellness szolgáltatással, a piaci árusaink ( ZOLIZ, LillaLulla Vendégház, Erdőkert, Zselici Homoktövis és Salamon Anikó, Somogyi Mangalica ) ajándékcsomagokat ajánlottak fel, valamint a Kiss Nasi Cukrászda is hozzájárult a helyezettek díjazásához.
A zsűri tagjai: Kissné Sánta Éva Kiss Nasi Cukrászda, Szamosi Lóránt, a Siófoki Szakképzési Centrum kancellárja, Vrancsik Tibor őstermelő, a Somogyi Helyi Termék Egyesület képviseletében.