Kedden rendezte meg ősznyitó Gasztrokomp rendezvényét a Balatoni Kör, ahová iskolánk is meghívást kapott a bemutatkozásra. Megtiszteltetés a régió legjobb éttermei, borászatai, cukrászdái mellett részt venni és tőlük tanulni. Ezúton is köszönjük!
A „Kóstold Körbe!” bor&gasztrofesztivál első eseménye a Balaton közepén, a BAHART kompján került megrendezésre, Szántód és Tihany között, szimbolizálva a két part összetartozását és az üzenetet, hogy bár vége a nyárnak, a balatoni turizmus ősszel is folytatódik és újra fókuszba kerülnek a régió értékei.
Iskolánk az eredetileg dél-amerikai -citrusos marináddal- készült halétellel, a ceviche-vel készült, melyet a balatoni kötődésünk miatt harcsából készítettünk, retekkel, kaporemulzióval, égetett tésztafánkkal. Pohárdesszertjeink: a macaronnal díszített, édes morzsás, málnás-joghurtos és a rozmaringos körte, csokoládé ganache-al, bohém morzsával nagy sikert aratott.
Köszönjük az elismerő szavakat, melyek tovább inspirálnak minket!
Leányvári Krisztina szakoktatónk vezetésével a felkészülésben részt vettek a felnőtt cukrász hallgatóink: Androsovits Brigitta, Schmalné Csonka Kata, Molnár Lászlóné, Takácsné Nagy Éva, Fülöp Melinda, Rigóné Kovács Marianna.
Az ételek szervírozásában 11.-es tanulóink: Csibor Laura, Tímár Vanessza és Kömpf Tiria.
A 10.-es pincér tanulóink: Bagoly Máté, Kiss András, Kettesy-Elek Ákos, Gedei Bence, Geleta Szabolcs, Márkus Patrik pedig a kiszolgálásban segédkeztek.
Gratulálunk és köszönjük a munkájukat!
Október 9-én indul a „Kóstold Körbe” Siófokon, ahová mi is mindenkit nagy szeretettel várunk!