bk

Mély megrendüléssel tudatjuk, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítettünk egy kedves kollégánkat, tanárunkat Baráth Kálmánt.

Baráth Kálmán 1974-ben kezdte a pályáját a Krúdyban szakoktatónként, és kisebb-nagyobb megszakításokkal 2021-ben történt nyugdíjazása után, halála napjáig volt az iskola szakoktatója, óraadója.
Oktatóként és közéleti emberként is ugyanaz az őszinte szándék munkált benne, elhivatottság az adott feladat, kihívást iránt. A versenyszférában megszerzett szakmai gyakorlati ismereteit, rutinját átadva törekedett a tanítása alatt sikeres, talpraesett pincéreket, vendéglősöket, vendéglátás szervezőket nevelni, oktatni.

Intézményünk megbecsült, szorgalmas munkatársa volt, a hivatásában a szakma iránti szeretet, elkötelezettség és odaadás nyilvánult meg. Az iskolai, városi vendéglátós rendezvényeken nélkülözhetetlen volt szakértelme és lelkesedése, bizton lehetett rá számítani és tudtuk, ha Kálmán ott van, akkor minden rendben lesz. Ez így is történt mindig. A nyugdíjazása után is örömmel tért vissza a pedagógusi pályához és munkakörét ugyanolyan felelősségteljesen és pontosan végezte, mint előtte.

Személyére a diákok, munkatársak mindig szeretettel, hálával és tisztelettel emlékeznek vissza.

Isten Veled Kálmán, Isten Veled Tanár Úr!

Nyugodj békében!